„Klubrádió
A lényeg

Több száz millió forint közpénz ment az ATV-s műsorvezető vezette alapítványnak

30/03/2022 14:41

| Szerző: Klubrádió

Nem az ő alapítványa, mondta Kárász Róbert arra a felvetésre, hogy az általa vezetett Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány 257 millió forintos megbízást kapott a fideszes önkormányzattól. Az ATV nem kommentálja. 

A fideszes vezetésű Tolna Megyei Önkormányzat 257 millió forinttal támogatja meg a Fogadj Örökbe Egy Macit a Megváltozott Munkaképességű Emberek Támogatásáért Alapítványt. A pénzt rendezvényszervezésre, cateringre és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokra kapja a szervezet, amelynek arca Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője. Ő alapította és kuratóriumi elnökként ő is vezeti az alapítványt, amely nyílt közbeszerzési pályázaton 107 Tolna megyei rendezvény lebonyolítására kapott megbízást a 2021. december 28. és 2023. április 27. közötti időszakban, írta a Telex.

Négyéves a fővárosi Premier Kultcafé, a fogyatékosság-bar
 
Az MTI is bemutatta az alapítványt
 
Budapest, 2020. március 9. Hegyi Barbara színművész (b4), Tóth Vera énekes (b6), Thuróczy Szabolcs színész (b8), Szabó Bence kétszeres olimpiai bajnok kardvívó (hátul, b10) és Kárász Róbert televíziós műsorvezető, a Fogadj örökbe egy macit! Alapítvány elnöke (j) a születésnapját ünneplő budapesti Premier Kultcaféban 2020. március 9-én. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

Kárász Róbert szerint az alapítvány „nem az övé”. „Minden alapítványnak az az álma, hogy egyszer ne filléres gondjai legyenek. A koronavírus és az azzal kapcsolatos korlátozások megtépázták az alapítványunkat és a hat éve működtetett Premier KultCafé rendezvényközpontot és kávézót, de örülünk annak, hogy vannak újabb feladatok. Nagyon örültünk a kiírásnak, annak pedig még jobban, hogy több induló közül minket találtak a legjobbnak” - nyilatkozta a lapnak.

A Media1 nevű szakportál kérdésére, hogy az alapítvány vezetőjének ATV-s munkájával nem tartják-e összeférhetetlennek a közpénz százmilliókat, az ATV nem kívánt reagálni.

Igaz, az ATV tulajdonosa már régóta a Fidesz győzelmét propagálja, médiaérdekeltségei a fideszes médiapolitika kedvezményezettje, és Kárásznak sincs ellenére a kormányoldal kampányában részt venni, például amikor a közpénzekből költekező Megafon Központ egyik rendezvényén más fideszes influenszerekkel együtt az első sorból figyelte Szijjártó Péter előadását.

Kárászra amúgy is jellemző a kettős játék, a Media1 felidézte, hogy egyszer úgy védte meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát egy ATV-s reggeli műsorban, hogy egy hozzá köthető alapítvány előzőleg jelentős közpénzt kapott a szaktárcától. Ezért Kárászt a MÚOSZ etikai bizottságának akkori elnöke is figyelmeztette egy állásfoglalásban.