„Klubrádió
A lényeg

Jogerősen elítélték a PestiSrácok két munkatársát

5/11/2022 13:44

| Szerző: Klubrádió

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítélete szerint Szarvas Szilveszter hírigazgató és Füssy Angéla, a PestiSrácok munkatársa jogerősen is bűnös rágalmazás miatt.

Az ítéletről Czeglédy Csaba DK-s ügyvéd számolt be posztjában. Mint írja, pénteken délután kézhez vette a Fővárosi Törvényszék 27.Bf.7459/2022/4. számú ítéletét, mely helyben hagyta az elsőfokú verdiktet a PestiSrácok elnevezésű kormányközeli portál munkatársaival kapcsolatban, így jogerőssé vált az elsőfokú bíróság ítélete, mely Szarvas Szilveszter III. rendű és Füssy Angéla IV. rendű vádlottakat bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében [Btk. 226. § (1) és a (2) bekezdés b) pontja], ezért őket megrovásban részesítette.

Czeglédy kitért Huth Gergely főszerkesztőre is, aki a büntetőeljárásban arra próbált hivatkozni, hogy ő (főszerkesztő létére) általában nem olvassa el a kollégái által írt cikkeket, így a két írást, ami miatt a büntetőeljárás folyt, nem ismerte.

Ezután Czeglédy szerint Huth megpróbálta mentegetni a két vádlottat. Huth Gergely ez utóbbi nyilatkozatát a későbbiek során akként árnyalta, hogy lehetséges, hogy a kollégái nem teljes körültekintéssel végezték el az interjúban megfogalmazott tényállítások ellenőrzésével kapcsolatos feladataikat – tette hozzá Czeglédy.

Czeglédy Csaba úgy fogalmazott az ítélet kapcsán, hogy "mondanom sem kell, hogy a két propagandista a hazug állításokat semmivel nem tudta bizonyítani, a bíróság pedig nagyon alapos eljárást lefolytatva még azt is kimondta, hogy Füssy Angéla szavahihetősége a bizonyítékok alapján megkérdőjeleződött. Ahogyan ígértem, nem hagyom, hogy a fideszes propagandisták megússzák a hazugságok gátlástalan terjesztését. Szomorú csupán az, hogy »természetesen« ez követően is nekik áll majd feljebb, és a felsőbbrendűségük tudatában fogják tovább végezni jól jövedelmező «munkájukat»."

Az ítéletről beszámoló ellenzéki politikus a bejegyzésben felidézte, hogy tegnap a PestiSrácok tegnap még dölyfösen kikérte magának, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere nem volt hajlandó válaszolni egyik munkatársuk kérdéseire az ATV műsorában, amiért a lap propagandatermékként, nem pedig sajtótermékként működik. Czeglédy épp a tévéműsor után kapta kézhez az ítéletet, mely megerősítette Füssy Angéla és az azóta már a kormányközeli Megafon Központhoz átigazoló Szarvas Szilveszter hírigazgató bűnösségét.