„Köszönjük,
Hetes Stúdió

Visszahúzódott a csigaházába a kormány a diáktüntetések láttán – Hetes Stúdió ajánló

19/11/2022 11:57

| Szerző: Klubrádió

Diáktüntetés, rakétabecsapódás Lengyelországban, az egészségügy nagyívű átalakítása – többek között ezen témákat járta körbe az eheti Hetes Stúdió. 

2022. november 19. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. november 19., szombat 16:05)
51:32
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Csaknem 400 iskola vett részt a pénteki munkabeszüntetésen és polgári engedetlenségi akcióban, aminek üzenete: a diákok, szülők és tanárok elégedetlensége egyre csak nő, a kormány viszont annál inkább visszahúzódik csigaházába. Mintha misem történt volna – helyszíni beszámolónkat hallották Bodnár Barna összeállításában.

A pánik és rémület határán voltunk, amikor – az eddigi hírek szerint – orosz rakéta csapódott be Lengyelországba két ember halálát okozva. Mi történt és mik a legfrissebb fejlemények? – erről Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértőt, egyetemi tanárt kérdeztük.

Pintér Sándor nagyívű átalakításba kezdett az egészségügyben, igaz, Semjén Zsolt kormányfőhelyettes nyújtotta be a módosító indítványokat, a Magyar Orvosi Kamara ellenkezésének dacára. Számíthatunk valami jóra is? – erről beszélt rádiónknak Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, a Semmelweis Egyetem dékánhelyettese.

Teljesen elkerülte a kormánypárti sajtó figyelmét, – amin talán nincs miért csodálkozni – hogy magyar ügyekben tartott meghallgatást az amerikai kongresszus külügyi bizottsága november 15-én. Mert ott is terjed az aggasztó orbánizmus, és ott is árgus szemekkel figyelik, mit lép erre az Európai Unió.

A műsor második felében pedig megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Izbéki Gáborral, egykori Kossuth Rádió moszkvai tudósítójával, a szintén egykori Metro/Metropol főszerkesztőjével, Németh Andrással, a hvg munkatársával és Bolgár Györggyel.

 
Hetes Stúdió 2022.11.19.
 
Izbéki Gábor, Németh András, Csernyánszky Judit, Szénási Sándor, Bolgár György 
Fotó: Klubrádió/Lantos Dániel
 

A Hetes Stúdió 2022. november 19-i, szombati adását a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.