„Klubrádió
Hetes Stúdió

Hogyan kergeti a kormány a magánegészségügybe a betegeket? – Hetes Stúdió ajánló

7/01/2023 11:55

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Nyíló társadalmi olló, Tudásmenet és az egészségügy felforgatása – az eheti Hetes Stúdió hívószava a társadalmi egyenlőtlenségek.

2023. január 07. Hetes Stúdió (2023. január 07., szombat 15:00)
53:01
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Sereghajtók lettünk az Európai Unióban az ország vezetői miatt, akik tetejébe Brüsszellel is összerúgták a port. Kolosi Tamást, a TÁRKI (Társadalomkutatási Intézet) alapítóját arról kérdeztük, ez hogyan rendezi át mindannyiunk életét, vészesen nyílik-e az olló a szegények és a gazdagok között?

Miskolcról Budapestre érkezett a Tudásmenet. A 200 km-es gyaloglást nagyvárosi fórumok szakították meg, már ahol erre engedélyt adtak a helybéliek. Bodnár Barna összefoglalja a tanárok-szakszervezetisek hetét tárgyalta.

 
Tudásmenet
Fotó: Facebook
 

Szilveszter előtt egy nappal újabb, az egészségügyet felforgató rendelet jelent meg. Számos jel utal arra, a magánegészségügybe kergetik vele a betegeket. Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével arról beszéltünk, mire mondtak nemet Pintérék az egyeztetések során Julia Gross, Németország budapesti nagykövete ellátogatott a Klubrádióba, Váradi Júlia készített vele interjút.

Kincses Gyula
 
Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke
 

2023. január 07. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. január 07., szombat 16:05)
54:16
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Hompola Krisztinával, a Népszava kulturális rovatvezetőjével, Inotai Edittel, az ARD és a Balkan Insight tudósítójával, s természetesen Bolgár Györggyel.

Tartsanak velünk!

A műsort a Klubrádió Youtube csatornáján is megtekinthetik.