„Klubrádió
Lég-Kondi

TGM: véget kell vetni a turizmusnak, le kell bontani a stadionokat

20/12/2019 16:53

| Szerző: Klubrádió

Meg lehet-e fékezni a klímaváltozást a kapitalizmus hagyományos keretein belül? Ezt a kérdést jártuk körül a Lég-Kondiban, a Klubrádió klímavédelmi magazinjában Tamás Gáspár Miklóssal és Greskovits György történésszel. 

2019. december 20. Lég-Kondi (2019. december 20., péntek 15:00)
43:27
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás Szerkesztők: Árva Brigitta
Tamás Gáspár Miklós úgy fogalmazott, hogy azonnali morális forradalomra van szükség, máskülönben jön az armageddon. A filozófus szerint be kell tiltani a nemzetközi sporteseményeket, abba kell hagyni a repülést, véget kell vetni a turizmusnak – és egyéb olyan radikális intézkedéseket kellene már holnap életbe léptetni, amelyek nélkül a klímaváltozást nem fogjuk tudni megakadályozni. "Azért vagyok népszerűtlen, mert akkor is elmondom, hogy mit kellene tenni, ha ez lemondást és önzetlenséget követel az emberektől" – fogalmazott a Lég-Kondiban TGM.

Greskovits György szerint át kell fogalmaznunk magunkban, hogy mit jelent "jól élni". A végtelen fogyasztás helyett az alkotás legyen a fő státusz-szimbólum – mondta Greskovits György, aki szerint a legnagyobb kérdés, hogy mikor mutatkoznak meg először annak a társadalmi berendezkedésnek a kontúrjai, amely túl tudja élni és meg tudja haladni a mát, vagyis fel tudja venni a harcot a klímaváltozással.

A teljes beszélgetést a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép:

Lég-Kondi
2019. december 20., péntek 15:00
Műsorvezető: Fórizs Mátyás