„Támogassa
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Színezd újra! – karrierváltók és több lábon állók

21/10/2023 15:35

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Előfordul, hogy úgy érezzük, nincs sínen a karrierünk. Lehet, hogy nem a nekünk való útra léptünk, besokallunk, esetleg az adott munkakörnyezetben érezzük kellemetlenül magunkat, vagy épp egy élethelyzet kényszerít rá bennünket a váltásra. Van, akinél a tiszta lap csak álom marad. És van, aki meglépi: átképzi magát, belevág az ismeretlenbe, vállalkozást indít, új irányba indul. A szerdai Ötös műsorvezetői karrierváltásról, irányváltásról, több lábon állásról beszélgettek vendégeikkel.

2023. október 18. Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával (2023. október 18., szerda 10:50)
98:17
00:00
Műsorvezetők: Epres Attila, Szalai Kriszta Szerkesztők: Kerekes Borbála
A műsor első vendége nem is vendég volt, inkább házigazda. A Klubrádió elnöke, Arató András statikus mérnökként kezdte karrierjét. Ennek az időszaknak olyan műtárgyak a bizonyítékai, mint például az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszának gyalogos felüljárói, a Ferihegyi út korábbi három aluljárójából kettő helyén a felüljáró, a Városligeti tó feletti kis híd rekonstrukciója vagy a Hungaroring körpályájának belsejébe vezető híd. A rendszerváltás előtti évben nagyot váltott, egy olyan feladat találta meg, amihez akkor még senki sem értett: veszteséges állami vállalatokat kellett gazdasági vállalatokká alakítania. A kilencvenes évektől húsz évig a Komédia Színház tulajdonosa volt. Újságíró, író, fotográfus, 2001 óta pedig a Klubrádió elnöke. Hogy mindig könnyen váltott-e, a magánéletében is jellemző-e rá a rugalmasság, miből merített bátorságot, mikor váltásra került a sor? Erről mesélt Szalai Krisztának és Epres Attilának.

Az adás vendégei
 

Paróczai Geri gyerekkorában szuperhős és híres focista szeretett volna lenni. Végül szakmaként a fodrászatot választotta, ami nagyon jól is ment neki. Egészen addig, amíg a gyerekkora óta elhanyagolt cukorbetegség miatt elvesztette a látását. Sok fizikai és lelki fájdalommal járó időszakból állt fel újra: kitanulta a masszőrködést. Hogy hogyan sikerült újra talpra állnia és megtalálta-e a helyét ebben az új élethelyzetben? Erről beszélt az Ötösben.

Kiss Eszter színész, nem karrierváltó, csak több lábon áll. Magyar irodalmat tanított Amerikában, megtanult három nyelvet, többek között török fordítóként is dolgozik. Ledoktorált színháztörténetből és mindig nyitott az újra. Ahogy Fülöp Viktória, Indi is. A Tilos rádió munkatársa élt már Indiában, tanult méhészetet, most pedig asztalosnak képzi magát. Alberti Zsófi és férje, Endrődy Krisztián színészek. Ráadásul merész színészek: vállalkozást indítanak, egy tésztázót. Buzás Dóra coach pedig azoknak adott tanácsot, akik maguk is karrierváltáson gondolkoznak.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. Címlapi kép: Flickr/Kay Kim

Ötös – Szalai Krisztával és Epres Attilával
2023. október 18. szerda, 10:00
Műsorvezetők: Szalai Kriszta és Epres Attila
Szerkesztő: Kerekes Bori