„Klubrádió
Hetes Stúdió

Szerénység, öntömjént ne! – Szénási Sándor jegyzete

9/09/2023 15:04

| Szerző: Szénási Sándor

Kisebb hajó, nagyobb szerénység, üzeni most a visszafogottság erényét Gulyás miniszter és Kövér házelnök a 26 milliárdba kerülő Rose d’ Or nevű yacht tulajdonosának, magának Mészáros Lőrincnek, akit Pesty László ősfideszes is megtámadott, vagy magánbecsületből, vagy felkérésre, nem tudjuk, viszont bőven a mainstreamen belül. A córesz az országban nő, tizenhárom év gazdaságpolitikája összeomlott... Most mindenki kezd ingerült lenni.

2023. szeptember 09. Hetes stúdió - részlet Szénási Sándor jegyzete 2023.09.09..
03:18
00:00
Szelíd luxus, írja az Index meleg, bársonyos hangon Tiborcz újonnan megnyitott, lényegét tekintve viszont abszolút zárt elitklubjáról, ahol fotókat ugyan nem készíthetett, de a cikk szerzője biztosítja az érdeklődő közönséget arról a megingathatatlan jó ízlésről, amelynek szilárd alapját az a visszafogottság képezi, amely eddig csak az angol privát klubok sajátja volt, mostantól pedig a magyaroké is. Nem mindenkié persze, sőt nem is minden gazdag emberé, a felvételről ugyanis egy titkos bizottság dönt, nyilván egy titkos, ám szinte biztosan anglofil szellemet árasztó protokoll alapján, és csak azt veszi be tagnak, akinek a pedigréje tökéletes, előélete makulátlan, köztörvényes bűn, közpénz a kezéhez nem tapad, mindenekelőtt pedig nem magamutogató, hanem nagyon is visszafogott.

Kétségtelen, hogy ezzel a kívánságlistával, ha komolyan veszik, azért lehetnek problémák, véglegesített tag esetleg évekig nem lesz, még portás se, egyedül a kertészi állást sikerül betölteni, de ne legyünk türelmetlenek, és vegyük észre az új irányt, amely felé most a rezsim ujja mutat.

Szerénység elvtársak, mondja A tanú című filmben Bástya elvtárs, kisebb hajó, nagyobb szerénység, üzeni most a visszafogottság erényét Gulyás miniszter és Kövér házelnök a 26 milliárdba kerülő Rose d’ Or nevű yacht tulajdonosának, magának Mészáros Lőrincnek, akit Pesty László ősfideszes is megtámadott, vagy magánbecsületből, vagy felkérésre, nem tudjuk, viszont bőven a mainstreamen belül. A córesz az országban nő, tizenhárom év gazdaságpolitikája összeomlott, az extenzív fejlődés minden forrását felélték már, amit ugyan nem látnak, és az akkugyár-invázióval épp most készítik elő a teljes bedőlést, azt viszont érzik, hogy a lopott vagyont most nagyon nem jó mutogatni. Amíg volt pénz, és amíg abból jutott bőven a középosztálynak, és hullottak morzsák a szegényeknek, addig a társadalom nagyobb részét nem érdekelte az ország szemérmetlen kirablása.

Most kezd ingerült lenni.

A tartalékokat felélték, az infláció még mindig magas, az energiaárak elszálltak. Néhány éve még a kormány magángépeit, és a NER-yachtokat közönnyel vették tudomásul, ma a Rose d’Or okán mindenki őrjöng, és persze sokan úgy tesznek, mintha az a Mészáros, akit látnak, létező személy lenne, és nem egy báb. Mindenesetre Orbán, miközben „szerénység, elvtársak” jelzéseket küld az oligarcháinak, felhasználja az alkalmat arra is, hogy Mészárost eltávolítsa, megkülönböztesse  magától. A rendszergazda amúgy a 60. születésnapjára orwelli méretűnek készülő benyaláshullámot is a fenti okok miatt állította le, bár a születésnapi hálaadó szentmise „hazánkért, népünkért, vezetőinkért” azért nem maradt el a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián, ahogy tizenhárom éve egy sem.

Most egy kicsit kevésbé toljuk az arcotokba, hogy mennyit is értek a saját hazátokban, de ne higgyétek, hogy ettől valakik lesztek. Itt vagyunk, és itt maradunk.

Szénási Sándor jegyzete a Hetes Stúdió 2023. szeptember 9-i adásában hangzott el.