„Klubrádió
Hetes Stúdió

Recesszió, rezsinövelés, kata és vízhiány a Hetesben

16/07/2022 13:29

| Szerző: Klubrádió

A súlyos recesszióról és a rezsicsökkentés korlátozásáról Bod Péter Ákost kérdeztük, búcsúinterjút adott Ljubov Nepop ukrán nagykövet, de természetesen beszéltünk a katáról és a vízhiányról is a Hetes Stúdióban.

2022. július 16. Hetes Stúdió (2022. július 16., szombat 15:00)
56:25
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Mennyire súlyos a recesszió, elkerülhető-e csőd, és mi következik a rezsicsökkentés kivezetéséből – Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke fejtette ki prognózisait.

Konferencia az Antall-kormány megalakulásnak 25. évfordulója
 
 Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, az Antall-kormány ipari és kereskedelmi minisztere, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
 
 

Egyszer sem beszélt Orbán Viktorral, de a külügyminisztérium többször behívta Zelenszkij elnök kritikus megjegyzései miatt Ukrajna budapesti nagykövetét, Ljubov Nepopot. Most távozik a nagyköveti posztról, és búcsúinterjút adott a Klubrádiónak.

 
Ljubov Nepop
 

Elfuserált adónem a kata, de ettől még volna szabad ilyen hirtelenül és kíméletlenül kivezetni. Krémer Balázs szociológus szerint a problémák eredendő okai közé tartozik a Fidesz perverz elosztáspolitikája.

 
A kata-törvény miatti első tüntetés a Kossuth téren, 2022. 07. 13.
 
 

A rezsicsökkentés és a vízművek különadója az elsődleges okai az agglomerációkban helyen kialakult vízhiánynak. De az is sokat nyom a latban, hogy kivették a polgármesterek kezéből az építési hatósági jogosítványokat. Arról nem is beszélve, hogy a települések több mint 80 százalékában elavultak a vízvezetékek.

 
kép: Klubrádió
 

2022. július 16. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. július 16., szombat 16:05)
52:25
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

A második órában megbeszéltük a hetet Horváth Zoltánnal, a HVG munkatársával, Kósa Andrással, az azonnali.hu főszerkesztőjével és kollégánkkal, Bolgár Györggyel. A képen középen a szerkesztő, Józsa Márta.