„Klubrádió
A lényeg

Hétfő reggel a Margit hídnál tüntetnek a futárok

16/07/2022 12:54

| Szerző: Klubrádió

Hétfő reggel 7-re hirdettek meg tüntetést a Facebookon, a poszt szerint ezt ugyanazok a futárok szervezik, akik a héten az első tüntetést megtartották. Kedden, a kata-szigorítás elfogadásának napján lezárták a Margit hidat. Most a kata és a rezsi miatt is tüntetnek.

Meghívójukban azt írták, ideje komolyan venni a dolgokat, elég az "utcabálból", fesztiválból meg az "influenszer politikusokból", akkor és ott kell tüntetni, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak. Ezért a hétfői demonstrációt reggelre szervezik, a Margit híd pesti hídfőjénél.

Azt írták, ami eddig volt, az csak a bemelegítés, most kezdődik az "igazi ellenállás", noha természetesen nem ígérik, hogy hétfőn megoldódnak a problémák. A későbbi eseményeket szervezetten és koordináltan tartják majd.

Az szeretnék, hogy tolják el a kata módosításának bevezetését januárra, de tervezzék is újra a szabályokat, ahogy a "rezsicsökkentés-csökkentést" is.

Úgy fogalmaztak: "Orbánék átlépték azt a határt, amit még eltűrünk. Nem elég, hogy milliárdokat lopnak, csalnak és visznek külföldre, a pofánkba röhögve emelik meg a saját fizetésüket! Eközben a népre olyan megszorításokat kényszerítenek amikre az ő hazugságaikra felépített kampányuknak köszönhetően fel sem lehetett készülni". "Nem csak cserbenhagyták a népet, konkrétan meggyalázták" – tették hozzá.

(Kiemelt kép: Klubrádió)