„Klubrádió
A lényeg

Megint elfoglalták az Erzsébet hidat a tüntetők

15/07/2022 20:39

| Szerző: Klubrádió

Negyed kilenckor hirtelen megindultak a résztvevők a Magyar Kétfarkú Kutyapárt második tüntetésén, és elfoglalták az összes forgalmi sávot az Erzsébet hídon. Az MKKP bejelentette népszavazási kezdeményezését: magyar embernek soha semmiért ne kelljen fizetnie.

A tüntetés elején a tiltakozók még csak a járdán lehettek, majd amikor elérték a kritikus létszámot, a rendőrség engedélyezte, hogy elfoglaljanak két, Budára tartó forgalmi sávot. Bő egy órán át maradt így a helyzet, a rendőrök vigyázták a forgalmat a többi sávban.

A híd elfoglalása után népszavazási kezdeményezést jelentett be az MKKP, méghozzá egy hatalmas, zászló méretű rezsicsekk felgyújtásával. Népszavazásuk célja, hogy egyszer és mindenkorra eldőljön: magyar embernek soha semmiért ne kelljen fizetnie – közölték. Döme Zsuzsanna, a párt társelnöke azt is elmondta, van egy Rezsi nevű cicája, aki segít neki csökkenteni a fogyasztást.

 
kép: MKKP Facebook-videó
 

A tüntetés – amelyet nem az új kata-törvény vagy a rezsicsökkentés korlátozása, hanem "minden" ellen hirdettek meg, hivatalosan éjfélkor ér véget, azonban az MKKP arra buzdít mindenkit, hogy akinek ahhoz van kedve, maradjon.

A Kutyapárt honlapján megjelentek a „népszavazási” kérdések, amelyekkel a villany és a gáz árát a Kádár János halála napján aktuális árakhoz igazítanák. Örökre. Akciójukat a 10 ezer forintos Soros-pénzzel és a drámai arckifejezésű Németh Szilárd rezsibiztossal szimbolizálták. A kérdések a következők:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági felhasználó által a villamosenergiáért fizetendő egyetemes szolgáltatási árat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztó által a földgázért fizetendő gázdíjat az 1989. július 6-án alkalmazandó mértékkel megegyező hatósági árként határozza meg?

A csütörtöki igazoltatásokból okulva pénteken nem festékszórókat, hanem krétát osztogattak a kutyapártosok, azzal ugyanis jogszerűen lehet aszfaltra rajzolni. Mivel a Kutyapárt vezetői a szerda éjjelt a rendőrségen töltötték, aztán csütörtökön és pénteken is tüntettek, azt nem ígérték, hogy szombaton is folytatják.

A rendezvény hivatalosan éjfélkor ér véget, azonban az MKKP arra buzdít mindenkit, hogy akinek ahhoz van kedve, maradjon. Az előzményekről ITT olvashatnak.

A héten ez már a negyedik tüntetés. A közfelháborodást az adószabályok évközi módosítása, a kata gyakorlati eltörlése váltotta ki. Az új törvényt egy nappal a beterjesztése után már el is fogadta a parlament, aznap a Margit hidat zárták le tüntetők.

(via 444, kiemelt kép: Facebook)