„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Rajzolt természet – Zöldfilmek 2. rész

9/10/2022 09:43

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában folytattuk sorozatunkat és olyan alkotásokat vizsgáltunk, amelyek középpontjában a környezetvédelem áll. Ezen a héten az animációs sorozatoké volt a főszerep.

2022. október 08. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2022. október 08., szombat 13:30)
40:29
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes

Paár Ádám történész, politológussal a múlt héten elsősorban olyan filmeket vettünk sorra, amelyekben a víz volt az úr. Az 1922-es a Nanuk, az eszkimó című dokumentumfilm mellett helyet kapott a Mindenki szereti a bálnákat című romantikus film, valamint Szabadítsátok ki, Willyt! című családi mozi is. A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa kitért továbbá olyan alapművek filmes adaptációira is, mint a Moby Dick, illetve Az öreg halász és a tenger.

Ebben az adásban Paár Ádám először az Ace Ventura című komédia környezetvédelmi vonatkozásait elemezte, majd áttértünk az animációs alkotásokra.

Szóba került a Kisvakond című sorozat, amely több epizódjában is rámutatott például az állatok élőhelyének védelmére, valamint a Maci Laciról is beszélgettünk, amely a csehszlovák vakond nyugati párjának is tekinthető.

Megvizsgáltuk a Csipet csapat című rajzfilmsorozatot, amelyben már az öko-terrorizmus kérdése is előkerült. A téma egyre több alkotásban kap helyet, mondta el Paár Ádám, így nem meglepő módon még a Bosszúállók című képregény franchise-ban is.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2022.10.08., szombat 13:30
Szerkesztő/műsorvezető: Timár Ágnes