„Klubrádió
Megbeszéljük...

Rá se hederítettek Szanyira

4/06/2019 19:08

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP vezetéséből senki sem kereste Szanyi Tibort, a párt leköszönő európai parlamenti képviselőjét, mióta indulatos levelében nekiment a szocialisták hozzáállásának, az általuk képviselt irányvonalnak. Ugyanakkor a párttagok közül sokan támogatásukról biztosították.

2019. június 04. Megbeszéljük / részlet, Szanyi Tibor, MSZP (19.06.04.)
26:36
00:00

Egy vezető se kereste meg, mióta nyilvánosságra került a párttársainak szánt üzenete - mondta Szanyi Tibor a Megbeszéljükben telefonon. Korózs Lajosnak, az MSZP elnökségi tagjának „semmilyen véleménye nem volt” a televízióban, Kunhalmi Ágnes volt budapesti elnök pedig annyival intézte el az ügyet, hogy „hát, olyan tiboros”. A tagoktól viszont sok támogató üzenetet kapott a levele óta. 

Szanyi szerint „péppé verték” a pártot az EP-választáson, miközben nagyjából ugyanaz a garnitúra „pörgött” az MSZP-ben az elmúlt időszakban. Ha ők nem veszik észre a 6,62 százalékos eredményt, az utca és a párton belülről változást követelők hangját, akkor sírba teszik a pártot - mondta. Úgy fogalmazott: a MSZP feladta a baloldaliság elvét, középre tartó, liberális szemléletű párt lett, ehelyett vissza kellene térnie a baloldali gyökereihez és a zöld gondolathoz.

Szanyi a párttársainak írott, az atv.hu által nyilvánosságra hozott levelében egyebek mellett olyanokat ír, hogy

„Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub”
„Ideológiailag is élő halottá váltunk”
„Immár nem vagyunk országgyűlési képviseletre alkalmas tényező”
„Tartósan úgy viselkedünk, mint a kanos férfi, aki beleszeret a bárcás cédába, s mindenét odaadja neki.”
„Ma 20-30 emberből jó ha 1 (!) gondolja, hogy szükség lenne az MSZP-re. Anno velünk indult az „orrbefogásos” szavazás kultúrája. A nyilvánosság platformjain döntően a belső mutyijainkkal, külső alkudozásainkkal jelenünk meg, mások pedig leginkább korrupt bandának emlegetnek minket, ahol a vezetők a tagság vállát taposva huzakodnak az egyre kevesebb koncon.”

A politikus azt is közölte: Holnapelőtt elnevezéssel mozgalmat indít, amelyhez csatlakozhat bárki, aki azt vallja, hogy a földi élet még menthető a legszélesebb értelemben vett szolidaritással. Ehhez nem lép ki az MSZP-ből, hanem, mint írta, ha a pártnak szüksége van rá, akkor elnökké választja és az MSZP-t ehhez a mozgalomhoz köti.

Szanyi Tibor a harmadik helyen állt az MSZP-Párbeszéd pártlistáján, de ez valójában a másodikat jelentette, miután Tóth Bertalan pártelnök, a listavezető bejelentette, nem veszi át mandátumát. Azonban az MSZP az említett 6,62 százalékos eredménnyel csupán egy mandátumot szerzett, amelyet a legutóbbi választmányi ülés döntése értelmében a lista második helyén szereplő Ujhelyi István kap.

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük...
2019. június 4., 16.15
Műsorvezető: Bolgár György