„Klubrádió
Reggeli gyors

Lendvai Ildikó: nem egyesül az MSZP és a DK

31/05/2019 15:27

| Szerző: Klubrádió

Cáfolta a kormánypárti Magyar Nemzet cikkét Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke, aki közölte: pártja nem egyesül a Demokratikus Koalícióval. Szerinte a pártlistának megfelelően Ujhelyi Istvánt kellene az Európai Parlamentbe küldeni.

2019. május 31. Reggeli gyors / részlet - Lendvai Ildikó (19.05.31.)
01:24
00:00
A szocialisták szombaton hoznak majd döntést arról, hogy ki kapja meg a múlt heti választáson szerzett egy mandátumot, amit a listavezető Tóth Bertalan nem vesz át, a lista második helyén egyébként Ujhelyi István, a harmadikon Szanyi Tibor szerepelt. (A negyedik a párbeszédes Jávor Benedek volt, aki azt tervezi, visszavonul a közélettől.)

Az MSZP választmányának nem szabad változtatnia a párt EP listájának eredeti sorrendjén – ezt Lendvai Ildikó, a párt volt elnöke mondta a Klubrádiónak. Szerinte a legrosszabb arcát mutatná a párt, ha egy könnyen úgy kommentálható hírrel kezdené a választás utáni munkát, hogy arról megy a vita, „ki kapja a sok pénzt az Európai Parlamentben”.

Lendvai Ildikó a Reggeli Gyorsban kacsának nevezte a Magyar Nemzet értesülését, amely szerint a választmányt vezető Kunhalmi Ágnessel együtt az MSZP és a Demokratikus Koalíció egyesülésére terveznek javaslatot tenni, szerinte a kormánypárti sajtó azért terjeszt ilyesmit, mert konfliktust akar gerjeszteni a szocialista párton belül.

Az ellenzék széttöredezett állapota nem tartható, nem nyerőképes, előbb-utóbb át kell gondolni - közölte. Egyrészt nem az a megoldás, hogy két párt egyesül, és az új szerkezetről sem akkor kell elkezdeni gondolkodni, amikor kinek-kinek el kell rendeznie a saját helyzetét.

Reggeli gyors
2019. május 31., 9.35