„Klubrádió
Reggeli gyors

Szabó Tímea: Orbánék utálják a fákat

29/05/2019 10:24

| Szerző: Klubrádió

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a Hajógyári-szigeten nemcsak sportcentrum, hanem Rogán Antal miniszter köreihez köthető ingatlanfejlesztés is készül, amely megint fakivágással és betonozással járna.

2019. május 29. Reggeli gyors / részlet - Szabó Tímea (19.05.29.)
08:08
00:00
Szabó Tímea az európai parlamenti választáshoz kapcsolódóan azt mondta: természetesen nem örülnek az eredménynek, most elemzik az okokat. Mindenki az önkormányzati választásokra fókuszál, de változásra szükség lesz – tette hozzá. Jelezte, nincs még arról döntés, hogy Jávor Benedek, a párt leköszönő EP-képviselője abbahagyja-e a politizálást. A Párbeszéd mellette áll, nagyon is számít rá, a munkájára a jövőben.

A Hajógyári-szigetre rátérve közölte: az a baj, hogy nem csak sportcentrum készül. A kormány hatszáz millió forintot elkülönített a kormány árvízvédelemre, ez szerinte nem a kajak-kenu sportközpont miatt kell. Úgy véli, megpróbálják elaltatni a figyelmet, mivel valószínű egy nagyobb ingatlanfejlesztés a területen. Az ingatlan területhasználati jogát a Marina Operátor Szolgáltató Kft. kapta meg, amely szavai szerint erősen Rogán Antal kabinetminiszter köreihez köthető. 

Úgy fogalmazott: valószínűleg lakóparkot vagy valamilyen nagyobb beruházást terveznek „Orbán Viktor körei”, ami megint fakivágással, betonozással jár, valamint azzal, hogy újabb területet kerítenek el a budapestiektől. Ráadásul a „nagyon jól értesült” Magyar Nemzet számolt be arról, hogy kivették a világörökséggé nyilvánítás alól a Hadrianus-palota 10 ezer négyzetméteres területét, de a politikus szerint nem valószínű, hogy éppen a műemlékek megóvása miatt volt erre szükség – fűzte hozzá.

A Párbeszéd társelnöke közölte: ő harmadik kerületi képviselőként azon lesz, hogy ezt megakadályozzák, a lakók is eléggé felháborodtak. Azonban az óbudai önkormányzat nem nagyon reagált, Bús Balázs fideszes polgármester csak annyit mondott, hogy nem akarnak „migránsszigetet”.

Szabó Tímea szerint Orbán Viktor és kormánya minden zöldterületet le akar tarolni, kipécézték a III. kerületet is – emlékeztetett a Római-parti mobilgát ügyére. Ezek az emberek utálják a fákat, le akarnak mindent betonozni, a természeti környezetből is milliárdokat akarnak harácsolni, mert semmi sem elég nekik – mondta.

(címlapi kép: Pixabay)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors
2019. május 28., szerda 7.35
Műsorvezető: Pikó András