„Klubrádió
Reggeli gyors

Ferencvárosi lakó: ne is szóljunk többször a fák miatt?

8/05/2019 16:05

| Szerző: Klubrádió

A fakivágásokról szóló levelükre adott jegyzői válasz alapján felmerül, hogy aki lakást vesz Ferencvárosban, az beleszólhat-e egyáltalán a környezettel kapcsolatos ügyekbe – mondta Szendrey Orsolya ferencvárosi lakó.

2019. május 08. Reggeli gyors / részlet, interjú Szendrey Orsolya ferencvárosi lakóval (05.08.)
09:24
00:00
A 444.hu-n május 2-án jelent meg egy videó, amelyben elkeseredett lakosok mentek be a IX. kerületi testületi ülésre, ugyanis az önkormányzat bármiféle előzetes tájékoztatás nélkül engedélyt adott egy vállalkozónak, hogy kivágja a Nádasdy és a Bárd utcában, tehát közterületen álló, 15 darab 30 és 70 év közötti élő fát. 

Szendrey Orsolya hangsúlyozta: a saját nevében beszél ferencvárosi lakóként, nem egyeztetett a szomszédokkal. Mint mondta, levelükre a jegyző azzal válaszolt, hogy amikor az ő házaikat építették, akkor is voltak fakivágások. Ezért fel is vetődött – folytatta –, hogy aki Ferencvárosban társasházi lakást vásárolt, vagy ezt tervezi, annak egyáltalán lesz-e jogalapja megnyilvánulni a környezetét érintő kérdésekben. A környezetpusztítás több ezer lakót érint a közelben – jelezte.

Ő is a sajtóból értesült először arról, hogy válaszok születtek a kérdéseikre. Azt mondta, ezek részbeni válaszok, például a jegyző közölte, hogy nem történt törvénytelenség, ezt viszont ők is tudták, a képviselőtestületi ülésen is elmondták.

Sok mindent elbír a papír Ferencvárosban is, de nem úgy érzi, hogy jogszerűen és az ő érdekeiket képviselő módon születnek a döntések. Nehezen tudja elfogadni helyi lakóként, hogy a polgármester és a képviselőtestület nem tartja felelősnek magát az ügyben.

Jelezte azt is: egy önkormányzati képviselő közbenjárása kellett, hogy megtudják, van engedélye a fákat kivágó cégnek, mert nekik azt mondták, hogy van, de nem mutatják meg.

Szendrey Orsolya elmondta: tegnap a cég kiírta, hogy polgármesteri különengedéllyel már szombaton 9-től 6-ig is végezhet munkákat gépekkel. Nem tudja, hogy mikor született ez a döntés, jóhiszeműen megelőlegezi, hogy nem retorzióról van szó, de kiszolgáltatottnak érzi magát.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors
2019. május 8., 8.50
Műsorvezető: Pikó András