„Klubrádió
Megbeszéljük...

MSZP: Lesznek az ellenzékben, akik hamarosan vakarhatják a fejüket

24/05/2019 17:22

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn lesznek politikai vezetők, akik vakarhatják a fejüket, hogy az ellenzék esetleg több százezer szavazatot veszít az európai parlamenti választáson azért, mert nem fogtak össze más pártokkal – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

2019. május 24. Megbeszéljük / részlet, Ujhelyi István, Jávor Benedek (19.05.24.)
17:30
00:00
Az MSZP politikusát, a szocialisták Párbeszéddel közös listájának 2. helyezettjét, és Jávor Benedeket, a kisebbik ellenzéki párt EP-képviselőjét (aki a lista 4. helyén áll) Bolgár György kérdezte a Megbeszéljükben.

Ujhelyi a többi között arról beszélt: a holland EP-választási eredmény nagyon jó jel, hiszen két hete még 3-4. helyen szerepelt az Európai Bizottság elnökének is jelölt Frans Timmermans vezette Munkáspárt (PvDA), de az exit pollok (a voksolás utáni, rögtönzött közvélemény-kutatások) adatai szerint mégis ők nyertek.

Jávor Benedek közölte: a választás nemcsak arról szól, hogy hány képviselőjük lesz nekik vagy az ellenzéknek összesen, hanem arról, merre megy Európa a közeljövőben, meg tudják-e valósítani a szociális pillért. Továbbá arról is – folytatta –, hogy Orbán Viktor milyen erővel jelenhet meg az Európa-ellenes oldalon és megbonthatja-e Magyarország és az Európai Unió kapcsolatát. A Párbeszéd politikusa úgy látja, a kampány végét nagyon megnyomták, ezért szerinte meglehet a három mandátum, amellyel ő ismét bejutna az EP-be (a listát vezető Tóth Bertalan MSZP-elnök nem veszi át mandátumát).

Ujhelyi István arra a kérdésre, hogy ha 50 százalék fölötti eredményt ér el a Fidesz a vasárnapi magyarországi voksoláson, az ellenzék megint veszekedésbe kezd-e az önkormányzati választások előtt, annak ellenére, hogy már sok helyen megegyeztek a közös jelöltekről, úgy válaszolt: ő már tavaly év végén is a közös indulás mellett volt, de ez nem jött létre. Szerinte lesznek olyan politikusok, akik foghatják a fejüket hétfőn, mert 5 százalék alatti kis pártok nem akartak együttműködni, és így esetleg szavazatok százezrei vesznek el.

(forrás: Pinterest)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük
2019. május 24., péntek 16.15
Műsorvezető: Bolgár György