„Klubrádió
Megbeszéljük...

A választók követelték ki az összefogást

3/01/2019 16:49

| Szerző: Klubrádió

A tiltakozás, az ellenállás folyamatos fenntartását tartja a legfontosabbnak az MSZP elnöke. A párt már az idei választásokra készül, amelyek után Tóth Bertalan szerint megváltozhat az ország képe.

2019. január 03. Tóth Bertalan a Megbeszéljük című műsorban.
00:00
00:00

Óriási lehetőség az ellenzék számára, hogy idén két választás is lesz – véli az MSZP elnöke. Tóth Bertalan szerint egy sikeres európai parlamenti és önkormányzati választás után egészen más helyzet, más országkép alakulhat ki, bízhatnak az ellenzéki szavazók abban, hogy 2022-ben fordulatot lehet elérni.

A pártok mostani összefogásáról Bolgár György Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy az egy konkrét ügyből indult, s ha apró lépésekkel haladnak is, újfajta politikát kell folytatniuk. A Jobbikkal ugyan sok mindenben nem értenek egyet, de a vitákat demokratikus keretek között kell lefolytatni. Ezt a helyzetet a választók kényszerítették ki, tehát a pártoknak meg kell bízniuk egymásban és együtt kell működniük. A parlamenten kívüli pártokra, a civil szervezetekre is szükség van a tiltakozás, az ellenállás folyamatos fenntartásához.

Tóth Bertalan a legfontosabbnak az önkormányzati választásokat tartja, mert az ellenzéki vezetésű településeken más az élet, például a média is szabadabb.

Azt ígérte, hogy a parlamentben is folytatják az ellenállást, s bár nem lehet minden ülésre több ezer módosít indítványt benyújtani, kreatív ötletekkel élni fognak a jövőben is.

Az interjút a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: MSZP.