„Klubrádió
A lényeg

Bocsánatot kér Bangóné a patkányozásért

26/04/2019 15:06

| Szerző: Klubrádió

Megköveti az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azokat, akiket megbántott a rágcsálóirtás körüli vitában tett tévés nyilatkozatával.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP parlamenti képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. április 1-jén. MTI/Kovács Attila
 

Bocsánatot kér Bangóné Borbély Ildikó azoktól, akiket megbántott. Az ügy előzménye, hogy az MSZP országgyűlési képviselője az ATV-ben azt vűlaszolta, egy a Fidesz támogatottságára vonatkozó kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon.

"Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten. (...) Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban.

Bangóné mondatait sokan úgy értelmezték, hogy a politikus a kormánypárti szavazókat illette ezzel a jelzővel.

A képviselő a Klubrádiónak most azt írta, megelőzve minden további félremagyarázást, meg sem fordult a fejében, hogy a szavazókat összefüggésbe hozza a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszélt a tévében is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kér – közölte az ellenzéki politikus a Klubrádióval. Üzenetét aztán a Facebook-oldalán is közzétette. 

Az MSZP nem határolódott el a képviselőtől. Közben a momentumos budafoki polgármesterjelölt azt közölte, lemondatná Bangónét. Havasi Gábor (Momentum) azt írta Facebook-oldalán, hogy helytelen és káros, ahogy Bangóné Borbély Ildikó a fideszes szavazókról beszélt. Ez a retorika szerinte tovább mélyíti az árkokat a két oldal szavazói között, és polgárháborús gyűlöletet gerjeszt Magyarországon.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált, a szavazók Bangónénak május 26-án, az európai parlamenti választások napján adhatnak választ.

Alább Bangóné ATV-s interjújának vitát kiváltó része. 

Nem először "szókimondó" a képviselőnő.

A lényeg/Bangóné Borbély Ildikó közleménye
2019. április 26., péntek 15.30