„Klubrádió
Esti gyors

Önjelölt nindzsák és teknőcök - Kárpáti Iván jegyzete

18/06/2019 18:15

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Cuki képeket posztoló, gyermekeikkel mosolygó emberek hirtelen vérszomjas hordába tömörülnek és egyenesítik a kaszát. Ha az ember megjegyzi, hogy egy valóban visszataszító cselekmény elkövetőjét talán nem kellene felakasztani az első lámpavasra, akkor gyorsan maga is célpont lesz.

2019. június 18. Esti gyors-részlet (2019.06.18. Kárpáti Iván jegyzete)
01:45
00:00
Persze megint én vagyok az érzéketlen tahó.

A magyarok millióit megrázó események (szurikáta-gyilkosság, teknős-gate, stb.) idején perverz módon elkezdem a tízezrével áradó kommenteket böngészni a legnagyobb híroldalak FB-profiljain.

Az akasztás, kövezés, életfogytiglani börtön, még az enyhébbek közül való. Egy digitális pogrom bontakozik ki, nyilván egymást erősítő hatások miatt is. Cuki képeket posztoló, gyermekeikkel mosolygó emberek hirtelen vérszomjas hordába tömörülnek és egyenesítik a kaszát. Ha az ember megjegyzi, hogy egy valóban visszataszító cselekmény elkövetőjét talán nem kellene felakasztani az első lámpavasra, akkor gyorsan maga is célpont lesz.

Mindezt egy olyan országban, ahol amúgy néphagyomány a közös normák módszeres áthágása. Azért mert valaki adót csal, tilosban parkol és lehugyozza részegen a társasház tujáit, még bárkin számonkérhet bármit, sőt statáriálisan ítélkezhet is. Legyünk elnézőek, mondjuk, hogy frusztrált kis országunk így vezeti le a dühét.

Persze az indulatok irányának meghatározásában és kezelésében mostanában a környékünkön vannak sikeresebb társadalmak is. Itt vannak például szlovákok, akik az elmúlt egy évben elzavarták Ficót, Kalinákot, választottak maguknak egy negyvenes éveiben járó nőt elnöknek, aki olyan Európa-párti és atlantista beiktatási beszédet mondott, hogy Kövér Lászlónak tuti remegni kezdett tőle a bajsza vége.

Sebaj, a teknősök már biztonságban vannak, a Balaton melegszik, az állampapírok szép hozamot ígérnek, a napi FB-pogromok meg újabb izgalmakat.

Kárpáti Iván jegyzete a 2019. június 18-i Esti gyorsban hangzott el. Meghallgatható a fenti lejátszás gombra kattintva.