„Klubrádió
Esti gyors

Hol is van a Fidesz helye?

4/06/2019 18:00

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

„Azt hiszem jobb ott nekünk”. Így indokolta Gulyás Gergely azt, hogy a Fidesz igyekszik vissza az Európai Néppártba. Kárpáti Iván jegyzete.

2019. június 04. Esti gyors - részlet 19.06.04.
01:12
00:00

Nyilvánvaló volt, hogy a kormányfüggő közigazgatási házibíróságok hirtelen visszavonása logikus reakció Orbán részéről, arra, hogy Európában elmaradt a szélsőjobboldali forradalom, amire ő a tétjeit rakta. Rögtön navigált is vissza a Néppárt irányába, de annyira, hogy erről legutóbb az úgynevezett közszolgálati rádió riportere még kérdezni sem merte. Ma megint szintet léptünk.

Gulyás Gergely az Origónak, illetve bocsánat, nem! A német Die Weltnek azt nyilatkozta, hogy a Fidesz helye a Néppártban van. Mint fogalmazott: „Azt hiszem jobb ott nekünk”. Nyilván hol is lenne jobb helye hirtelen a Fidesznek, mint a degenerált, migránspárti, elkorcsosult európai fősodorban, vagy hol... teljesen össze vagyok zavarodva.

Gondolom a miniszter is, mert még azt is mondta: vannak olyan témák a következő ciklusban, amelyekben kooperálni tudnak a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz itt később. Majd még Soros György lesz a következő Fidesz kongresszus díszvendége, ahol Jean Claude Juncker üdvözli a megjelenteket. Lassan fel kellene ébredni ebből a lázálomból.

Kárpáti Iván jegyzetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Esti Gyors/jegyzet
2019.június 04., kedd 18:00