„Klubrádió
Esti gyors

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szerelője... – Kárpáti Iván jegyzete

21/05/2019 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A megújult Echoban eleinte profi szakácsok főztek élőben a vendégekre, a végén már a taxit se fizették mindig ki a vendégeknek. Mészárosnét meg lecserélték Vaszily Miklósra.

Így neveld az oligarchád!

2019. május 21. Esti gyors (2019.05.21. Kárpáti Iván jegyzete)
01:25
00:00
Érdekes, részletes beszámolót közölt belsős források alapján a 444, az Echo Tv felszámolásáról.

Elsősorban nem is a konkrét sztori miatt érdekes, hanem mert remek képet ad a valódi erőviszonyokról és a rendszer napi működéséről. Sokat elmond egy szervezetről, hogy a történet alapján a csúcsoligarcha felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix már-már kedves tyúkanyónak tűnik a NER-médiát irányító valódi főnökök mellett.

Ne szépítsük, felmosták a padlót Beatrix asszonnyal és a hozzá köthető emberekkel. Ha valakinek még van kétsége, hogy Mészáros Lőrinc milyen valódi jogokat gyakorol a rábízott vagyonelemek felett, az csak olvassa el ezt a cikket. Persze közben az is kiderül, hogy ez a kedves család azért próbálja azt hinni, hogy ők valódi kapitalista nagytőkések, akik organikus, polgári fejlődés útján jutottak hozzá fél Magyarországhoz. Pár év alatt.

Hogy, akkor miért kerülnek úgy a házon kívülre, mint egy egyszerű technikus ugyaninnen, hát ezen gondolkodjanak el. És örüljenek annak, hogy ezt ők egyelőre egy Mercedes hátsó ülésén tehetik. Egy napon, lehet majd megjelenik néhány elegáns ügyvéd és közli velük, hogy van náluk néhány papír, ami szerint a merci, a ház, a jacht, a repülő, a hőerőmű és minden, ami a tájkép része, már valaki másé, talán egy közeli baráté.

Kárpáti Iván jegyzete a 2019. május 21-i Esti gyorsban hangzott el.