„Köszönjük,
Esti gyors

Büntet, kitilt, morog - Kárpáti Iván jegyzete

19/03/2019 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Európa egyik legnagyobb és legdíszesebb törvényhozásnak szánt épületében – ahogy a története nagyobbik részében – most is csak üres protokoll tanyázik, szánalmas paródiája annak, amit egykor képviseleti demokráciának hívtunk.

2019. március 19. Esti gyors-részlet (Kárpáti János 2019.03.19.)
01:18
00:00

 
Kövér László belépője (1986)
 

Büntet, kitilt, morog. Kövér László kiszórt gyorsan úgy 40 millió forint büntit az ellenzéki képviselőknek, még a decemberi akciókért, aztán kitiltotta a Párbeszéd sajtósait, asszisztenseit, Tordai Bence március 15-i megmozdulása miatt.

A valódi funkcióját tökéletesen elveszített Országgyűlés elnöke, saját démonjaival küzdve, az ország elsőszámú házmesterévé avanzsált. Milliárdokból felfegyverezte a házőrséget, gyakorlatilag csak tankjuk nincs. De még lehet. Mindezt valami homályos „tekintély” védelmében, ami amúgy is gyorsan elillant a rendszerváltás után, amikor látta a nép, hogy az úgynevezett elitje, micsoda szánalmas, kisstílű, bunkó figurákból áll, tisztelet a kivételnek. Európa egyik legnagyobb és legdíszesebb törvényhozásnak szánt épületében – ahogy a története nagyobbik részében – most is csak üres protokoll tanyázik, szánalmas paródiája annak, amit egykor képviseleti demokráciának hívtunk. A törvényeket napi üzleti érdekei szerint formáló hatalom és egy szétzilált, lenullázott ellenzék kergetőzik a márvány falak között, amit mi élő FB-közvetítésben nézünk két cuki cicás poszt között.

Ennél még Kövér démonjai is izgalmasabbak lehetnek.

Kárpáti Iván jegyzete a 2019. március 19-i Esti gyorsban hangzott el, a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.
Címlapi fotó: Új Szó.