„Klubrádió

Tordai Bence: az ideológiák itt nem számítanak

19/12/2018 17:22

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék most együtt mozdul, pénteken este a köztársasági elnök rezidenciájánál tüntetnek azért, hogy Áder János ne írja alá a rabszolgatörvényt. A vidéki demonstrációkat is együtt szervezik a demokratikus pártok.

2018. december 19. Tordai Bence, Megbeszéljük
00:00
00:00

Tordai Bencének, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének ma sikerült bejutnia az állami televízió épületébe, ahol átadta azt a pendrive-ot, mely az ellenzék öt pontját tartalmazza. Ígéretet nem kapott arra, hogy a felvételt be is mutatják a hírműsorokban, de a képviselő már azt is nagy eredménynek tartja, hogy idáig eljutottak.

Minderről Bolgár György Megbeszéljük című műsorában beszélt, ahol elmondta azt is, hogy természetesen nem egyéni kezdeményezésről volt szó. Az ellenzéki pártok most együtt mozognak, ennek köszönhetők a vidéki demonstrációk is.

Már az önkormányzati választásokra is együtt készülnek, Pécsett valószínűleg Mellár Tamást jelölik polgármesternek, Szombathelyen Nemény Andrást, Egerben pedig a jobbikos Mirkóczki Ádámot. A Jobbikkal való viszonyról Tordai Bence úgy vélekedett: az Orbán-rezsimben már nem számítanak az ideológiák, az ellentét a demokraták és a nem demokraták között feszül. Az utóbbi időben a Jobbik a demokraták mellett kötelezte el magát – mondta a Párbeszéd képviselője.

Az interjút a fenti ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Facebook