„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nem lehet mindenkinek a pofáját befogni – Bolgár György jegyzete

10/02/2021 07:43

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Nekrológ helyett.

2021. február 09. Megbeszéljük-részlet (2021.02.09. Bolgár György jegyzete)
02:35
00:00
Most már biztosan elhallgattatják a Klubrádiót. Vasárnap éjféltől – határozatlan ideig – nem fogunk szólni a 92,9-es frekvencián, mert a bíróság jóváhagyta azt a médiatanácsi határozatot, amely nem hosszabbította meg a frekvenciaengedélyünket.

Orbán Viktor természetesen nem kormányrendeletet írt alá erről, nem is küldött ránk rendőröket, hanem szépen jogi köntösbe öltöztette a kivégzést, hogy aztán ártatlan szemekkel nézhessen ő is meg a sok polgári, konzervatív, keresztény fideszes ország-világ szemébe, mondván: kérem szépen, mi jogállam vagyunk, tetszik látni?

Hát persze. Végülis ugyanúgy a jog (meg az állítólagos piac) győzött, szegény kormány pedig nem tudott beavatkozni, amikor kinyírták a Népszabadságot. A jog győzött, amikor az egész közszolgálati médiából kormánypropagandát csináltak. A jog győzött, amikor a Magyar Tudományos Akadémiától elvették a teljes kutatói hálózatát. A jog győzött, amikor elkergették a Közép-Európai Egyetemet, helyette pedig idehozzák a kommunista kínai egyetemet. És a jogállam győzött, amikor annyi, de annyi jogot és szabadságot adtak a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek, hogy azt már sem a hallgatók, sem az oktatók nem bírták elviselni. Jogállam van itt, hallod, magyar? Hallod, Brüsszel? Sőt csakis itt van igazi jogállam.

Igaz, ami igaz: ez előre tudható volt. Orbán még ellenzékből, 2009-ben, a kötcsei találkozón megüzente: „A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk. A kétpártrendszer folytatását a duális erőtérben, állandó értékvitákkal, vagy azokat megfelelő helyre irányítjuk, és egy nagy kormányzópártra jellemző, állandó kormányzásra törekvő politikai erő magatartását, céljait jelenítjük-e meg a közvéleményben”.

Nem kétséges, egy évtizede az ő céljaikat kell megjeleníteni, és azt, aki nem ezt teszi, „megfelelő helyre irányítják”, vagyis lehetőleg eltüntetik, mert ők állandó kormányzásra törekszenek, és a többieknek pofa be. De az internet korában talán mégsem lehet mindenkinek a pofáját befogni.

Folytatjuk tehát, Önökkel együtt. Úgyhogy nekrológot még ne írjanak!

Bolgár György jegyzete a 2021. február 9-i Megbeszéljükben hangzott el.