„Klubrádió
Esti gyors

Szól a rádió – Dési János jegyzete

8/02/2021 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Tisztelt médiahatóság és tisztelt független magyar bíróság! Nem kívánunk itt most nehéz gyermekkorunkra hivatkozni, amikor csak a Szabad Európa Rádióból, mint tiszta forrásból, buzgott föl a hír, amelyet csak a paplan alatt mertünk meghallgatni, mely szerint O. Viktor kiverte a szovjet csapatokat utcai harca során, félkézzel, majd megfojtotta a kommenizmust és a másik fél kezével elhozta nekünk a szabadságot egyenesen Felcsútról – meghosszabbítva Bicskéig. Tudjuk jól, a nehéz gyermekkor nem mentség semmire.

2021. február 08. Esti gyors-részlet (2021.02.08. Dési János jegyzete)
04:23
00:00
Kedves Hallgatóink! Ez itt a Klubrádió, az interneten és a 92,9 Mhz-en. Ami a legfontosabb, hogy Magyarországon végre rendben mennek a dolgok. Minden okunk megvan az elégedettségre. A járvány elleni védekezés jól halad. Mi több, remekül. A polgárok meg vannak védve. Az ország épül és szépül. Az átlagbérek soha nem látott magasságokba röpültek. A nép vezetését a legkitűnőbb magyar emberek kezébe adtuk. Akik orcájuk verejtékével mit sem törődve éjt tesznek nappallá, hogy nekünk jobb legyen. Itt hívom föl a figyelmet a vérszívó sorosista mételyre, a Brüsszelre, amely éjszaka lelopni próbálná a takarót az alvó magyar kisgyermekekről, ha a hadsereg a maga páncéltörő eszközeivel meg nem védelmezné őket. Mészáros Lőrinc ismét nagy szívéről tett tanúbizonyságot és tegnap húsz kiló magyar almát osztott ki a magyar kisgyermekeknek.

Tisztelt médiahatóság és tisztelt független magyar bíróság! Nem kívánunk itt most nehéz gyermekkorunkra hivatkozni, amikor csak a Szabad Európa Rádióból, mint tiszta forrásból, buzgott föl a hír, amelyet csak a paplan alatt mertünk meghallgatni, mely szerint O. Viktor kiverte a szovjet csapatokat utcai harca során, félkézzel, majd megfojtotta a kommenizmust és a másik fél kezével elhozta nekünk a szabadságot egyenesen Felcsútról – meghosszabbítva Bicskéig. Tudjuk jól, a nehéz gyermekkor nem mentség semmire. De örökké hálásak vagyunk azért, hogy a hálóőrők rettenthetetlen réme, a felcsúti nemzetes csatár megteremtette nekünk azt, amire a magyarság ö̶t̶e̶z̶e̶r̶ tízezer éves története során mindig vágyott. Nekünk hát, hű alattvalóknak, nincs is más dolgunk, mint a régi, az új és a jövendőbeli dicsőséget zengeni, minden programunkban, az esti mesétől, a vízállásjelentésen át az állatgyógyászati tanácsadó műsorig.

Meg is kérek most minden kedves hallgatót, hogy álljon föl – aki kocsiban hallgatja ha vezet, akkor csak merev vigyázzülésbe vágja magát – és együtt erősen gondoljunk a mi kis vezetőnkre. És együtt, egyszerre kiáltsuk azt, ami minden műsorunkat át kell, hogy lengje. Éljen soká a mi...

Bocsánat, mintha olyasmit hallottam volna, hogy óránként harmincmillió Mészárosnak, Varga Judit és a becsület, Gulyás Gergely és a gondolkodásra való képesség? Meg SZFE és CEU és MTA? Meg Népszabadság, Index, megyei lapok, TV2? Ja, így nem lesz könnyű megtartani a frekvenciánkat.

Miután itt most szólásszabadság van, és nincs vetemedés mások elhallgattatására, ezért nyilvánvalóan az úgy nem mehet, hogy csak bírálgatunk, bírálgatunk. Igenis e̶l̶v̶t̶á̶r̶s̶a̶k̶ magyar emberek, meg kell látni a jót és nem kell félni kimondani, hogy Mészáros gázszerelő megint kapott pár milliárdot, a luxusjachton nyaraló külügyminiszter felesége 15-20 milliós Porschét tud szerencsére lízingelni, hogy Rogán Antal aktuális kedvesének a családja milliárdos vagyonhoz jutott kis banki hátszéllel, és az arának olyan órája van, amiért nyolc-tíz évet kellene dolgoznia egy tanárnak. Hogy az aránylábú fiúk öt-hat milliót úgy kapnak havonta, mint a pinty, és amióta elkezdtem ezt felolvasni Mészáros keresett megint vagy hárommillió forintot – szóval van itt sok szép és jövőbemutató történet.

Hogy mi lesz a jövő héttel, hogy csak dicshimnusz marad-e, ha mégiscsak lekapcsolják az adótornyot?

De ha Te, kedves hallgató, gyorsan és bátran az internetre kapcsolsz a Klubrádió után, amit még azért egyelőre ők sem tudnak lekapcsolni – akkor nem sok változik. Ugyanúgy találkozhatunk beszélgethetünk, mint az elmúlt lassan húsz évben. És ha a helyi diktátorocskának ez nem tetszik, akkor szokjon hozzá, lesz ez még rosszabb is neki.  

Dési János jegyzete a 2021. február 8-i Esti gyorsban hangzott el.