„Támogassa
Uniszex

Mi kell a nőnek?

1/02/2024 12:43

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Bár Mel Gibsonon kívül még nem nagyon fejtette meg senki ezzel a kérdéssel kapcsolatban az egyetemes igazságot, az Uniszexben mégis kísérletet tettünk arra, hogy megválaszoljuk a kérdést. Méghozzá szexuális megközelítésből, vendégünk Dr. Poór Judit párkapcsolati tanácsadó, szexuálterapeuta segítségével.

2024. január 29. Uniszex (2024. január 29., hétfő 14:00)
51:47
00:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért Szerkesztők: Kerekes Borbála
Mi kell a nőnek? Különválasztható egyáltalán a női és a férfi szexualitás? Miért kezdeményeznek gyakrabban a férfiak? Hogyan befolyásolja az élethelyzet-változás, a hormonok vagy akár az aktuális lelki állapot a nők libidóját?

Dr. Poór Judit, párkapcsolati tanácsadó, szexuálterapeuta szerint nem lehet a női és a férfi szexualitást külön kezelni. Sokkal jobb megközelítés a spontán és reszponzív kategória. Vagyis az, hogy az adott ember kezdeményező vagy inkább a másik közeledésére ad választ a szexben. Igaz, a nőkre gyakrabban jellemző az utóbbi kategória, de összességében mindkét nem képviselői között van ilyen is, olyan is. Egy kapcsolatban gyakran okoz problémát a férfi számára, ha mindig ő közeledik, ezért fontos tudatosítani, hogy ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ez egy gyakori leosztás a két nem képviselői között.

 
Képkocka a Mi kell a nőnek? c. 2000-ben készült filmből. A főszereplő, Mel Gibson egyszercsak hallani kezdi a nők gondolatait és ez megváltoztatja az életét.
 

A szexuális kapcsolat zökkenőmentességét sok tényező befolyásolja egy kapcsolatban, ez pedig mindkét félre kihat: az élethelyzet-változások, a gyerekek érkezése, a stresszel járó lelki állapotok, a test megváltozása, nőknél gyakrabban a hormonális változások. Dr. Poór Judit szerint viszont tudatos munkával minden, a kapcsolaton belül felmerülő, intimitással kapcsolatos nehézségen lehet segíteni.

A műsorban kitértünk arra is, hogy a nők számára még mindig tabu a szexről beszélni. Persze nem egy hosszú kapcsolatban, vagy a barátnőikkel, hanem társadalmi szinten. Ha egy nő nyíltan vállalja azt, hogy szereti a szexet, vagy arról beszél, hogy mit szeret a szexben, az elítélendő, míg a férfiak esetében a szexről beszélni természetes. 

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Uniszex
2024. január 29., hétfő 14:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért