„Klubrádió
Világháló

Messziről jött emberek sikerei a Világhálóban

19/05/2023 11:14

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke indiai származású, Nagy-Britannia leggazdagabb hölgye szintén dél-ázsiai. Az Egyesült Államokban lehetséges, hogy két, ugyancsak a térségből származó család nőtagjai versengenek majd az alelnöki posztért. Még az orosz védelmi miniszter is bevándorló. Külpolitikai kalandozásainkban ezen a héten sikeres bevándorlókról volt szó.

2023. május 19. Világháló (2023. május 19., péntek 15:30)
24:16
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
A Világhálóban május 19-i adásában Benda László sikeres bevándorlókról, kisebbségekről beszélgetett.

- Ki az a különös külsejű hölgy és honnan származik, aki épp megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált? Miért is szeretik őt az emberek annyira? Na persze a hangján kívül. György Gábor a helyszínről, vagyis Svédországból mondta el nekünk.

- Az Egyesült Királyság kormánya élén először áll indiai származású politikus. Ráadásul Rishi Sunak – a szintén indiai felmenőkkel rendelkező Suella Braverman belügyminiszter sugalmazására - az Európa Tanács izlandi ülésén azt feszegette, hogyan szigoríthatnák az illegális bevándorlást az öreg kontinensen… Az már csak hab a tortán, hogy Nagy-Britannia leggazdagabb hölgyeként emlegetnek egy szintúgy dél-ázsiai származású asszonyt. Nem is akárkit. Őt mutatta be R. Hahn Veronika, a Népszava londoni tudósítója.

- Vajon elképzelhető-e az Óperencián túl, az Egyesült Államokban, hogy két dél-ázsiai bevándorló család hölgy-sarja versenghessen akár az alelnöki, később netán az elnöki posztért? Erről kérdeztük Nagy Gábort, a HVG vezető szerkesztőjét.

- Végül, de nem utolsósorban visszatértünk az Óvilágba, méghozzá Oroszországba. Honnan, milyen távolságból és mélységből érkezett az orosz birodalom hierarchiájának majdnem a csúcsára Szergej Kuzsugetovics Sojgu, az orosz honvédelmi miniszter? A messziről jött embert Hardy Mihály mutatta be.

 
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és Vlagyimir Putyin elnök, 2017 július 30-án egy tengerészeti felvonuláson.
Forrás: Wikimédia
 
Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.
Világháló
2023.05.19., péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Szerkesztő: Bodnár Barna