„Klubrádió
Világháló

A nagyember haja szála se görbüljön

24/03/2023 08:05

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

A Világháló második adásában a közjogi méltóságok utazási szokásaival, biztonsági igényeikkel és az e körüli felhajtással foglalkoztunk. Szó volt Biden rejtelmes kijevi kiruccanásáról, a kínai vezetők különleges szokásairól, Putyin utazásainak felhőrégióiról, valamint arról is, hogyan utazgatott Sztálin, a néhai diktátor. Hallgassa Ön is ma délután fél 4-től! 

2023. március 24. Világháló (2023. március 24., péntek 15:30)
24:25
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna

A Világháló a Klubrádió új könnyed külpolitikai műsora: színes és kiadós fogás minden pénteken fél négytől. A hozzávalók: csípős falatok, vagy különös históriák a nagyvilágból, na meg egy csipet bulvár - ja, és adunk hozzá egy kis zenét, persze jó ízvilággal. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és 30 perc alatt tálaljuk. A főúr: Benda László.

A március 24-i menü:

A földkerekség talán valamennyi országában megkülönböztett figyelmet szentelnek a közjogi méltóságok biztonságára, különös tekintettel vonatkozik ez az üzembe helyezett kormányfőkre és államfőkre. Ha netán ezek a különleges személyek külföldön töltik munkaidejüket, akkor még a szokásosnál is nagyobb a felfordulás, mert egyrészt a hazai különleges őrző-védők, no meg a fogadó ország hasonló feladatot ellátói követnek el mindent, hogy a NAGY-NAGYEMBER haja szála se görbüljön. És akkor még nem szóltunk a világ legjobban őrzött politikusairól, úgy mint az Egyesült Államok, Oroszország, a Vatikán vagy éppen Izrael vezetőiről...

 
Vlagyimir Putyin
 
Pixabay
 

A Világhálóban szó volt:

- Biden amerikai elnök nem régi rejtelmes kijevi kiruccanásáról Gordon István, Lengyelország-szakértő előadásában.

- A kínai vezetők különleges utazási szokásaiba Krajczár Gyula, a Jelen főszerkesztő-helyettese engedett bepillantást.

- Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin utazásainak felhőrégióiba Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztője engedett betekintést.

- A végére pedig egy kis időutazás: hogyan utazgatott Sztálin, a néhai diktátor? Erre kaptunk választ Németh Andrástól, a HVG Kelet-Európa szakértőjétől.

A múlt héten az első adásban "first lady-k" életútjába nyerhettünk betekintést: Peng Li-jüan híres énekesnő volt már évtizedekkel mielőtt a kínai elnök, Hszi Csin-ping felesége lett. Alina Kabajeva tornász, olimpiai bajnok volt, mielőtt Putyin elnök szeretője és az Orosz Nemzeti Médiacsoport igazgatótanácsának elnöke lett. Szó volt még Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke közötti várható versengésről és az Észak-Korea diktátorának feleségéról, Ri Szoldzsuról is.

2023. március 17. Világháló (2023. március 17., péntek 15:30)
23:19
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna

Világháló
Március 24., péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Technikus: Kemény Dániel
Szerkesztő: Bodnár Barna