„Klubrádió
Világháló

Millió rózsaszál, államok, az üzleti élet és a pop királynői

21/04/2023 10:27

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

A Világháló április 21-i adásában koronás és koronázatlan királynőkről volt szó. III. Károly király feleségének, Kamillának; a világ egyik leggazdagabb üzletasszonyának, a L'Oreál Csoport igazgatósági tagjának és két híres popslágernek a történetét tártuk fel újabb külhoni kalandjainkban.

2023. április 21. Világháló (2023. április 21., péntek 15:30)
25:17
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
Közeledik a brit király, III. Károly és Kamilla megkoronázása. Hogyan lett Kamillából királyné és mi volt eddig a titulusa? Ezt R. Hahn Veronikától, a Népszava londoni tudósítójától tudtuk meg!

A pénzügyek és a L'Oreál királynője, Françoise Bettencourt Meyers magánügyeibe Kárpáti János avatott be mindenkit. Bettencourt Meyers 2020-ban a Bloomberg listája szerint a leggazdagabb nő, összességében pedig a 12. legtehetősebb ember volt a világon 65,7 milliárd dolláros vagyonával.

 A szovjet pop cárnője, Alla Pugacsova, Cipruson él, önkéntes száműzetésben. A nemrég 74. születésnapját ünneplő táncdalénekes az utóbbi időben mintha kegyvesztetté vált volna, élesen bírálta a nyilvánosságban Putyin Ukrajna elleni háborúját. Kalandjait és a millió rózsaszál valós meséjét Hardy Mihály mondta el. 

Az ABBA világhírű slágere, a Chiquitita az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének 1979-es gálájára készült. Állítólag semmi pénzt nem hozott, vagy talán mégis, de nem az ABBÁ-nak. Benda László mesélte el a részleteket!

A teljes adást a cikk elején található lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Világháló
2023.04.21., péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Szerkesztő: Bodnár Barna