„Klubrádió
Klubdélelőtt

Milyen károkat okozott az Orbán-rendszer? Eddig ... – Klubdélelőtt-ajánló

7/02/2020 16:43

| Szerző: Klubrádió

A 2020. február 8-i Klubdélelőttben sajnos ismét két nagy személyiségtől búcsúztunk - Andorai Péter és dr. Sárközy Tamás -, de vendégünk volt Keller Márkus történész, Klaniczay Gábor irodalomtörténész, Gyekiczki András jogász–szociológus és Fekete Gy. Viktor is.

2020. február 08. Klubdélelőtt (2020. február 08., szombat 09:00)
156:07
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Keller Márkus
 
Keller Márkus
 

A Bécsi Egyetemen hosszú évek után immár másodszor szerveztek magyar történelmi kurzust. Vajon mennyire ismerik az osztrák kollégák és a hallgatók Magyarország történetét, illetve miért kulcsfontosságú ezt nekik tudniuk? Keller Márkus történész látogatott el hozzánk a Klubdélelőttbe.

Fekete Gy. Viktornál felnőttként diagnosztizálták az Asperger-szindrómát, azóta az Autista Vagyok YouTube-csatornáján igyekszik megismertetni az emberekkel, mit jelent ez a még ma is gyakran félreismert diagnózis. Misszójában nemcsak a nem autistákhoz szól, hanem a betegséggel küzdőknek is igyekszik segíteni az elfogadást.

Klaniczay Gábor irodalomtörténész másokkal együtt a Háttal Európának című tanulmánykötetben a hazai és nemzetközi közvéleményt szeretné tájékoztatni arról, milyen súlyos károkat okozott Magyarországon a 2010 óta regnáló Orbán-rendszer az oktatásban, tudományban, kultúrában és a médiában.

Gyekiczki András jogász–szociológusnak és az általa megálmodott Elfeledett szomszédaink című tárlatának, amely bemutatta a háborúban elhurcolt pápai zsidók régi életét, hosszú vesszőfutása lett. Hogy mi a vége, erről is beszélgettünk.

72. évében elhunyt Andorai Péter, a fiával, ifjabb Andorai Péterrel búcsúztunk a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésztől, a Nemzet színésztől, az édesapától.

Dr. Sárközy Tamás jogászprofesszor, egyetemi tanár, egykori igazságügy-miniszterhelyettes helyettes, a Magyar Tudományos Akadémia doktora 80. évében hagyott itt minket, egy vele készült korábbi beszélgetéssel emlékeztünk rá.

Klubdélelőtt
2020. február 8. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa