„Klubrádió
Szerepvállalás

Emberi történetek expója

28/01/2020 12:21

| Szerző: Klubrádió

Különleges emberi sorsokat közelről ismerő civil segítők és érdekes történeteket kereső filmesek találkoznak a Story Bridge Budapesten január végén. A főszervező és az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője beszélt a rendhagyó sztoriexpóról.

2020. január 25. Szerepvállalás (2020. január 25., szombat 18:00)
23:42
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

„Nóri hatalmas szappanbuborékokat fúj. Nóri szeret festeni, rajzolni. Nóri 26 éves és a Miskolci Autista Alapítvány otthon lakójaként él egy mini univerzumban.” Így kezdte előadását a 2019-es Story Bridge Budapesten (SBB) Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője.

Az SBB a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szakmai programja, célja, hogy segítse a hatékony kommunikációt igénylő civilek és a témát kereső filmesek egymásra találását, támogassa és végigkísérje együttműködésüket. A sztori expó tehát a filmkészítőket olyan szakemberekkel, érintettekkel köti össze, akik munkájuk, személyes kapcsolataik révén közelről ismernek filmre vihető emberi sorsokat, és már konkrét történetekkel a zsebükben érkeznek.

A Story Bridge Budapestet idén január 31-én és február 1-jén tartják, a rendezvényről Balogh Rita főszervező mesélt az adás első felében. Őt az előbb említett Kovács Henrietta követte, akit arról kérdeztünk, hogy a nagy sikert arató tavalyi előadását követően, hogyan talált rájuk egy filmes stáb, és történetüket továbbfejlesztve, miként készült film az alapítvány munkájáról.

Pixabay
 

A beszélgetéseket a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020.01.25., szombat 18.00
műsorvezető: Bíró Borbála