„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Brad Pitt akkor is eszik, ha filmezik

29/12/2019 16:23

| Szerző: Klubrádió

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában az ünnepek alkalmából a gasztro-filmek kerültek terítékre. Olyan alkotásokról beszélgettünk, amelyekben központi szerep jut a sütésnek, főzésnek, evésnek; valamint a Boldog idők című új francia vígjátékról is szó volt.

2019. december 28. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. december 28., szombat 13:30)
29:06
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes Szerkesztők: Timár Ágnes
A műsor első felében Rakita Vivien filmkritikussal A nagy zabálástól a Csokoládén át Az ételművészig a legváltozatosabb műfajú gasztronómiai témájú filmeket vettük sorra.

A beszélgetésből többet között kiderült, hogy miért szeretjük nézni, ha mások főznek, és hogy egy gasztro-film tud-e több lenni puszta vizuális élménynél. A szakértővel azt is megbeszéltük, miért, hogyan és mire használja az „evős” jeleneteket a filmjeiben Quentin Tarantino. És hogy színészei közül egyedül Brad Pitt eszik tényleg, ha a jelenet úgy kívánja.

A folytatásban egy olyan alkotásról volt szó, amelyet már most az új Amélie csodálatos életének tartanak. Boronyák Rita filmes újságíró méltatta Nicolas Bedos Boldog idők című alkotását. Az interjúban arra is kitértünk, hogy a Bedos rendezőként az Adelmanék titka című filmjével mutatkozott be 2017-ben. A most a mozikba került Boldog idők című alkotásával pedig ismét egy párkapcsolati drámát helyezett a középpontba.

A történetben a feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott időpontra. Kérdés persze, hogy melyik napot választja. És főleg, hogy a meghatározó élmény után vissza akar-e majd térni a jelenbe?

A Boldog idők a cannes-i filmfesztivál különleges vetítései között mutatkozott be Daniel Auteuil, Fanny Ardant és Guillaume Canet főszereplésével.

Hangosfilm – Szélesvásznú verzió
2019. december 28. szombat 13:30
Szerkesztő-műsorvezető: Timár Ágnes