„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Minyonok, Csizmás Kandúr és Carter ügynök – Saját filmet érdemlő figurák

7/09/2019 09:58

| Szerző: Klubrádió

Megnéztük, milyen filmes karakterek alkalmasak arra, hogy saját filmet, spin off-ot kapjanak. Beszélgettünk a topmodellből lett színészekről, és még...

2019. szeptember 07. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. szeptember 07., szombat 13:30)
27:58
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes

A szombati Hangosfilm – Szélesvásznú verzióban megnéztük, milyen filmes karakterek alkalmasak arra, hogy saját filmet, spin off-ot kapjanak. Szó volt a Creedről vagy éppen a Minyonokról is. Baski Sándor filmkritikus elmondta, ez a jelenség a mozi mellett a tévésorozatokban is egyre jellemzőbb, elég csak a különböző „helyszínelő” sorozatokra gondolni. A folytatásban Timár Ágnes Rakita Vivien filmes újságíróval beszélgetett a topmodellből lett színészekről. A Luc Besson filmek sajátosságáról, amelyekben a rendező fiatal, gyönyörű, egykori vagy még aktív modellekre osztja a harcos amazon szerepét. De szó volt arról is, hogy a feltételezésekkel ellentétben, ez azért nem feltétlenül női szerepkör: rengeteg férfi modell is átigazol a mozis műfajba, mint például Chaning Tatum vagy Mark Wahlberg.

Timecode rovatunkban Keira Knightley három olyan filmjét vizsgáltuk meg, amelyeknek premierje más-más évben, de éppen szeptember 7-re esett. Habár az Igazából szerelem ízig-vérig brit alkotás, ez a film tette fel a nemzetközi filmes térképre az akkor még csak 18 éves színésznőt. Ezen a napon mutatták be a filmet, 2003-ban a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. A 16 éves múltra visszatekintő, most már klasszikus karácsonyi romantikus film után bátran válogathatott a forgatókönyvek közül. Jöttek a kötelező kosztümösök, mint a Karib-tenger kalózai sorozat, az Artúr király, és a Büszkeség és balítélet, amely közel nem volt olyan emlékezetes, mint a minden Jane Austen hívő számára kötelező Colin Firth Darcyjával elhíresült minisorozat, de arra legalábbis jó volt, hogy Knightley így Joe Wright rendező figyelmébe kerüljön, hogy aztán nem sokkal később már a Vágy és vezeklésben tűnjön fel.

És ha már kosztümösök, és ha már Joe Wright, 2012-ben szintén ezen a napon, szeptember 7-én mutatták be az Anna Karenina nagyon sokadik feldolgozását, amelyben Knightley-ra osztották a címszerepet. A Szerelemre hangszere című zenés útkeresésben pedig Mark Ruffalo partnereként dalra is fakadt. A 2013-as premierre is – a korábbihoz hasonlóan – a Torontói Filmfesztiválon került sor.

Filmes hírrel is készültünk. Szó volt a The Invisible Man című új filmről, amely várhatóan annyira modern lesz, hogy az eredeti regény szerzője, H. G. Wells valószínűleg nem igazán ismerné fel benne saját művét. A klasszikus regényben és a belőle készült 1933-as filmben egy tudós felfedezi, hogyan válhat láthatatlanná. Az új változatnak egy nő a főhőse, akit Elizabeth Moss alakít. A történetben Cecilia bántalmazó kapcsolatban él egy milliárdos tudóssal. A tudós meghal, de Cecilia sejti, hogy igazából csak megrendezték a halálát. Ceciliának az lesz a mániája, hogy a férje láthatatlan emberként üldözi, és szeretteit is fenyegeti. A Universal stúdió új filmje a Universal Monsters Universe nevű sorozat újabb darabja, amellyel a stúdió harmincas évekbeli klasszikus szörnyfilmjeit forgatja újra modern értelmezésben. A sorozat első részeként A múmia készült el Tom Cruise-zal.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Hangos film
2019.09.07.13.30
Műsorvezető: Timár Ágnes