„Klubrádió
Klubdélelőtt

Embertelen, bosszúálló és időnként nevetséges diktatúrák

15/11/2019 17:43

| Szerző: Klubrádió

Valahogy megvagyunk – Vásárhelyi Mária szociológus az embertelen rezsimek természetrajzát adja új könyvében, egy gyermek emlékeit felhasználva. Meghalt Szívós István olimpiai és világbajnok vízilabdázó, aki a gyermekfogászat területén is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Szilárdtestfizika, optika neutronfizika Kroó Norberttel. Különös játékot talál ki egy baráti társaság – újra színpadon Kolovratnik Krisztián. Ökológiai akusztika és a sounddesign Hajnóczy Csaba zenész, tanárral. Tiszteletbeli magyar a hajtókájába tűzött elmaradhatatlan rózsával – Ripoff Raskolnikov. Klubdélelőtt! Hallgassa Ön is szombaton délelőtt 9-től!

2019. november 16. Klubdélelőtt (2019. november 16., szombat 09:00)
151:22
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
A Klubdélelőtt vendégei és témái:

Kroó Norbert, fizikus, kutató, professzor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a testület egykori alelnöke, aki 1981-től 17 éven át a Központi Fizikai Kutatóintézet Szilárdtestfizikai Kutatóintézetének volt az igazgatója. Elsősorban a szilárdtestfizika, az optika és a neutronfizika kérdéseivel foglalkozik. Nemrégiben töltötte be a 85.évét.

 
Kroó Norbert Forrás: Tudományos Újságírók Klubja
 

Ripoff Raskolnikov zeneszerző –zenész, mesemondó, aki sosem fogy ki a történetekből, gyűrött fekete kalapjában, elnyűtt zakójában, a hajtókájába tűzött elmaradhatatlan rózsával mindig lenyűgözi a közönségét. Linzben született, az évek során tiszteletbeli magyarrá avanzsált, zenéjével autentikusan képviseli az afrikai-amerikai zenei gyökereket.

 
Ripoff Raskolnikov Forrás: Facebook
 

Kolovratnik Krisztián színész hosszabb pályaelhagyása után a Játékszínben tér vissza a színpadra. A darab címe Teljesen idegenek. Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik…

 
Kolovratnik Krisztián Forrás: jegy.hu
 
 

Valahogy megvagyunk – Snagovi emlékköny címmel jelent meg Vásárhelyi Mária szociológus és publicista könyve, a Nagy Imre-csoport, benne édesapja, Vásárhelyi Miklós és családja titkos fogságának éveiről. Egy gyermek emlékein átszűrve. A történet sok mindent elmond a diktatúrák embertelen, paranoid, kiszámíthatatlan, bosszúálló és időnként nevetséges, sőt abszurd működéséről, és arról, hogy a kisemberek hogyan válnak ennek hol áldozataivá, hol „szemmé a láncban”.

 
Forrás:Facebook
 

Hajnóczy Csaba zenész, tanár, kutató. Kutatási területe az ökológiai akusztika és a sounddesign. Az egyik az urbánus környezettel, kifejezetten az emberi tevékenységgel kapcsolatos hangzó jelenségek vizsgálatával foglalkozik, a másik a természeti szférával.

 
Hajnóczy Csaba Forrás: Facebook
 

Életének 72. évében meghalt dr. Szívós István olimpiai, világ- és Európa- bajnok vízilabdázó. A sport mellett fogorvosként is dolgozott, a gyermekfogászat területén is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Egy évvel ezelőtt volt a Klubdélelőtt vendége, ezzel a beszélgetéssel búcsúzunk a legendás sportolótól, sportvezetőtől.

 
Szívós István Forrás: sport.ujbuda.hu
 

Hallgassa ön is szombaton délelőtt 9-től!

Klubdélelőtt
2019. november 16., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa
munkatárs: Hajmás Zsuzsa