„Klubrádió
Megbeszéljük...

Mellár: Nem igaz, nem fogom megbontani az ellenzéki egységet

27/04/2019 06:02

| Szerző: Klubrádió

Nem indít plusz ellenzéki jelölteket az önkormányzati választáson a Mindenki Pécsért Egyesület, akkor sem, ha nem sikerül neki tetsző összellenzéki indulókat találni. Nem igazak tehát az ennek ellenkezőjéről szóló korábbi sajtóhírek. Sőt, ha kell a Fidesz B tervének nevezett Péterffy Attilát is támogathatja az egyesület – nyilatkozta a Klubrádiónak Mellár Tamás, a civil társulás vezetője.

2019. április 26. Megbeszéljük-részlet/Interjú Mellár Tamással (2019.04.26.)
13:05
00:00
Személyes véleményét fogalmazta meg Péterfy Attilával kapcsolatban, amikor arról beszélt, hogy a több ellenzéki párt által megnevezett pécsi polgármester jelölt nem hozna változást a kormánypárti városvezetés után – mondta Mellár Tamás, a Mindenki Pécsért Egyesület vezetője a Klubrádiónak.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Megbeszéljük című műsorában hangsúlyozta, attól függetlenül, hogy neki mi a véleménye Péterffy Attiláról, még az egyesület támogathatja a jelöltséget. Hozzátette: a társulás célja az volt, hogy összefogást teremtsen a civilek és a pártok között, de ha a pártok úgy döntenek, hogy megállapodnak a jelöltekben, akkor a Mindenki Pécsért nem fog indulni a választáson, tehát nem igaz, hogy megbontva az ellenzéki egységet saját jelölteket indítanának.

Szerinte az sem felel meg a valóságnak, hogy Péterffy mögé beállt volna az összes parlamenti párt. Jelenleg ugyanis csak az MSZP, a DK és a Momentum támogatja, de a Jobbik és az LMP nem. Sőt, a Jobbik saját civil jelöltet fog bejelenteni. A Jobbiknak és az LMP-nek szerinte hasonló fenntartásai vannak, mint neki, vagyis a NER-hez közeli személynek tartják.

A pénteki sajtóhírek arról szóltak, Mellár Tamás, a korábban szintén ellenzéki összefogással a parlamentbe került független képviselő a Fidesz B tervének tartja a pécsi összellenzéki polgármester-jelöltet, ezért a Mindenki Pécsért Egyesület nem áll be Péterffy Attila mögé. Sőt, azt tervezik, az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben saját jelöltet indítanak, mivel nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártokkal. Ezt cáfolta tehát most a Klubrádiónak Mellár Tamás, de még előtte Péterffy Attila is nyilatkozott az adónak. Ő az első pénteki hírek alapján annyit mondott, Mellár Tamásnak szégyellnie kell magát.

A Mellár Tamással készített interjú hangfelvételét a cikk elején kattinthatja!

Megbeszéljük/Interjú Mellár Tamással
2019. április 26., péntek 16.00
riporter: Bolgár György