„Klubrádió“
Hosszabbítás

Magyar válogatott: még októberben elszállhatnak az Eb-remények

8/10/2019 17:49

| Szerző: Klubrádió

Újabb sorsdöntő meccsre készül a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, a mieink Horvátországban játszanak csütörtökön. A Hosszabbításban az esélyeket latolgattuk, és nem károgás azt mondani, hogy ha Modricék jól játszanak, nincs sok esélyünk.

2019. október 08. Hosszabbítás (2019. október 08., kedd 15:00)
45:45
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor

Farkasvölgyi Gábor azzal kezdte: újabb sorsdöntő mérkőzés jön az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, a világbajnoki döntős horvátok elleni idegenbeli meccs csütörtökön. Ezután az azerieket fogadjuk zárt kapus meccsen vasárnap (de nincs kifogás, őket le kell győzni), aztán Walesben zárunk. A horvátok vezetik a csoportot egy ponttal előttünk.

Rév Dániel szerint ha valamilyen ugyanakkora csoda folytán nem kapnánk ki a horvátoktól, az már nagyon sokat érhetne. Wales egy meccsel kevesebbet játszott, így elég nehéz számolgatni az E-csoportban . A horvátoknak is voltak hajmeresztő eredményeik (1-1 Azerbajdzsánban), de a szlovákiai 4-0-s győzelem helyretette a dolgokat. Ha a horvát csapat kihozza magából a legjobbját, akkor az ellenfeleknek nincs sok esélyük.

Farkasvölgyi Gábor megjegyezte: nem károgás, a sorsolást látva az is lehet, hogy már november előtt "kiesünk", de persze benne van a pakliban, hogy a kijutunk az Eb-re. Marco Rossi szövetségi kapitány dolga nem könnyű, mert sok a hiányzó, Pátkai Máté, Tamás Krisztián, Szoboszlai Dominik és Bese Barnabás sérülés, Baráth Botond (akkor is, ha a szlovákok ellen nem élete meccsét játszotta) és Nagy Ádám pedig eltiltás miatt. 

Rév Dániel szerint Nagy Ádám a legfontosabb hiányzó. A horvátok fel tudnak állni egy Luka Modric (Real Madrid, a 2018-as aranylabdás), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Chelsa) középpályával, az nagyon nehéz falatnak tűnik. De ha a norvégok elleni pótselejtező előtt valaki azt mondja, hogy Kleinheisler László lesz a nyerőember, röhögünk egy jót. Itt van az esély azok előtt, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Marco Rossi olyan edző, aki képes megoldani nehéz helyzeteket is.

Farkasvölgyi Gábor felhívta a figyelmet a visszatérő Feczesin Róbertre, aki rekordközeli idő után lett újra válogatott kerettag. "Jól penget" az Újpestben és rutinos, sokat érhet a tapasztalata, ha lehetőséget kap. A ferencvárosi fiatal Sigér Dávidtól szintén sokat várnak, akár ő is megvillanhat. Az a kérdés, milyen taktikával játszunk.

Rév Dániel úgy folytatta: Rossi az olyan taktikákat szokta szeretni, amelyekben van három középső középpályás, de onnan most sokan hiányoznak, így akár 4-4-2 is lehet egy klasszikus csatárral, mindenképpen kísérleti felállást várhatunk. Összességében egy ponttal kellene többet szerezünk, mint a szlovákoknak, mert az egymás elleni eredményük jobb (ezért állnak most ők a második helyen, azonos pontszámnál), viszont ha ez megvan, akkor Wales ellen elég lehet egy döntetlen, őket ugyanis legyőztük hazai pályán.

Itt az előző, óriási meglepetésre 2-1-es magyar győzelemmel végződött horvátok elleni meccs összefoglalója:

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: 

Hosszabbítás
2019. október 08., kedd 15:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor