„Klubrádió
Reggeli gyors

„Dzsudzsákos” góllal ejtette ki a Barcát a Liverpool

8/05/2019 11:50

| Szerző: Klubrádió

Divock Origi kedd esti, labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt érő góljához hasonlót lőtt Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott szélsője 2012-ben a cseheknek: mindkét eset jó példa a szemtelenségre – videók!

2019. május 08. Reggeli gyors / Reggeli sport (19. 05. 08.)
04:56
00:00
A Liverpool két kulcsembere nélkül 4-0-ra söpörte le a Barcelonát kedd este a BL elődöntőjének visszavágóján háromgólos hátrányból, ráadásul a továbbjutást érő gólnál elképesztő trükkel verték át az elalvó Barca-játékosokat. A szögletet elvégző Trent Alexander-Arnold úgy tett, mintha elsétálna onnan, majd gyorsan visszalépett, beadta a labdát, és a nem figyelő vendégvédők között Origi a léc alá lőtt.

Dzsudzsák Balázs 2012-ben kicsit hasonló helyzetben járt túl Petr Cech eszén: a cseh válogatott klasszis kapusa nem számíthatott a gyorsan elvégzett szabadrúgásra, amelynél Dzsudzsák direkt nem kért sípszót, így nem is tudták felállítani a sorfalat a hazaiak.

Persze nem lehet összehasonlítani egy felkészülési mérkőzést egy BL-elődöntővel, de tény, hogy a Liverpool még ekkora tét mellett is elég rafinált volt ehhez a megoldáshoz. Nem véletlenül dicsérte káromkodva csapatát Jürgen Klopp menedzser:

A Barcelona egyébként azzal is lényegében történelmet írt, hogy két év alatt kétszer esett ki háromgólos előnyről a BL-ben - tavaly a Roma ütötte ki a katalánokat a visszavágón. A Liverpool másik hőse (Origi mellett), a holland Georginio Wijnaldum pedig az első ember a BL-ben, aki csereként duplázni tudott a Barca ellen.

És ha mindez nem lenne elég, Lionel Messit, a világ talán legjobb játékosát a katalánok majdnem otthagyták a négygólos zakó után Angliában. Az argentint egyedül a csapatból behívták doppingvizsgálatra, amely elhúzódott, utána a 31 éves játékos az üres öltözőbe ment be, csapattársai már úton voltak. A hírek szerint Messinek külön autóval kellett követnie a többieket a reptérre.

A sporthíreket a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

A mérkőzés összefoglalója: