„Klubrádió
Hosszabbítás

Várható volt, hogy az angolok előbb-utóbb nagyot dobnak

10/04/2019 07:17

| Szerző: Klubrádió

Angliában rengeteg pénz és szaktudás van a fociban, várható volt, hogy megint előrelépnek a csapataik a Bajnokok Ligájában – mondta Hajdú B. István, az M4 kommentátora, aki beszélt arról is: a BL nyolcaddöntőjének néhány meccsén felrúgták a realitásokat az eredmények.

2019. április 08. Hosszabbítás (2019. április 8., hétfő 21:00)
51:20
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor
Hajdú B. Istvánt arról kérdezték a Klubrádió Hosszabbítás című műsorában, hogy a két manchesteri csapat, a United és a City mellett a Liverpool és a Tottenham, tehát négy angol klub is bejutott a BL negyeddöntőjébe, a legjobb nyolc közé.

A kommentátor megjegyezte: „a gazdasági törvényszerűségeket is felülírva” költi a pénzt a Manchester City, így nem lenne váratlan, ha döntőbe jutna Pep Guardiola csapata. Ugyanakkor „nincs genetikailag kódolva” ellenfelükbe, a Tottenhambe, hogy vesztes csapat lenne.

Szerinte a nyolcaddöntő két párharcában, a PSG-Manchester United és a Real Madrid-Ajax meccseken a realitásokat felrúgó eredmények születtek, mindenképpen meglepetés az MU továbbjutása és a BL-t zsinórban háromszor megnyerő Real kiesése. Így Hajdú B. István szerint bár a presztízs miatt a negyeddöntő leginkább várt csatája az MU-Barcelona, valójában nem az tűnik a legszorosabbnak, mert nagy a tudásbeli különbség a katalánok javára.

 
Manchester United-Barcelona mérkőzés. Forrás: Flickr.com

Beszélt arról is, hogy bár 2012-13-ban két német csapat, a Bayern München és a Borussia Dortmund játszotta a döntőt, akkor se lehetett kijelenteni, hogy német uralom van a BL-ben. Az pedig, hogy most egy német klub se jutott el a legjobb nyolcig, szintén nem jelent egyértelmű hanyatlást.

Hajdú B. István az Ajaxról is ejtett pár szót, a holland csapat szerinte - Cristiano Ronaldo ide vagy oda - nem ijed meg a Juventustól, viszont ebben az összeállításban talán ez az utolsó esélye, hogy nagy eredményt érjen el, mivel „másfél játékosát” már megvette a Barcelona.

Az adásban beszélgettek kézilabdáról is, arról, hogy úgy tűnik, a Szeged hazai fronton átvette az irányítást a Veszprémtől. A témában Mártha Bence, a hosszabbitas.hu újságírója volt a műsorvezetők segítségére.

Hosszabbítás
2019. április 8., hétfő, 21h
Műsorvezető: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor

 

 


A műsort a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!