„Klubrádió
Reggeli gyors

Harminc fölött robbant be a válogatott új hőse

12/06/2019 11:33

| Szerző: Klubrádió

Pátkai Máté góljával győzött a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra Wales ellen hétfőn. A 31 éves középpályás nemrég talált be először, éppen a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen, szintén óriási meglepetésre megnyert meccsen.

2019. június 12. Reggeli gyors / részlet - riport a magyar-walesi meccsről (19.06.12.)
04:39
00:00
A Klubrádió riportere, Galavits Patrik kint volt a mérkőzésen és a sajtótájékoztatón is. A Reggeli gyorsban elmondta: a lényeg, hogy nyertünk Wales ellen 1-0-ra és vezetjük a csoportot, bár négy meccs van hátra, amelyek közül hármon nem a magyar válogatott az esélyes. A Wales ellenit Pátkai Máté döntötte el, aki először Horvátország, a vb-döntős ellen lőtt győztes gólt, 30 fölött. (Pátkai az MTK és a Győr játékosa volt, mielőtt Fehérvárra igazolt volna, 21 válogatott mérkőzésén 2 gólja van.)

Galavits Patrik szerint ez a győzelem szükséges, de nem elégséges az Európa-bajnokság felé, amely nemcsak azért lenne fontos, mert emlékszünk, mekkora hangulat volt három éve, a magyar csapat Eb-részvétele alatt, hanem azért is, mert hazai pályán szerepelhetne a csapat az új Puskás-stadionban. Ráadásul az előző Eb-nél döcögve, csoportharmadikként, majd egy bravúros pótselejtezővel Norvégiát verve jutott ki a válogatott. Akkor nem voltak bravúrok, mint amilyen most Horvátország és Wales legyőzése.

A meccset a csapat nyerte, Dzsudzsák Balázs jól játszott, és válogatottságai számában megelőzte Bozsik Józsefet, az Aranycsapat legendáját. Sokan szokták szidni Dzsudzsákot, főleg a karrierdöntései miatt, de a válogatottban nem látszik, milyen gyenge arab ligából jön jelenleg.

Galavits Patrik Szalai Ádámot emelte ki, aki "brutálisat melózott" elöl a walesi védőkkel, a gól előtt is az volt a kulcsmomentum, hogy mekkorát harcolt és hogyan készítette le a labdát. A walesiek edzője, az egykori  Manchester United-klubikon Ryan Giggs arra számított, hogy majd Korhut Mihály oldalán lehet megbontani a magyar csapatot Gareth Bale-lel, a Real Madrid sztárjával, de ez most nem jött be, Korhut is hozta magát, noha Szlovákia ellen gyengén játszott.

A beszélgetést meghallgathatják fent, a lejátszóra kattintva.

Reggeli gyors
2019. június 12., szerda 08.35
Műsorvezető: Rózsa Péter