„Klubrádió
Hosszabbítás

Magyar sikersportág, de nem a foci

26/05/2019 07:33

| Szerző: Klubrádió

Tizenkét magyar aranyérem született a budapesti WAKO kick-box világkupán, ahol a magyar csapat az éremtáblázaton is első lett. A főszereplőkkel beszélgettünk a Hosszabbításban.

2019. május 20. Hosszabbítás (2019. május 20., hétfő 21:00)
52:09
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor
Morádi Zsolt, aki nem mellesleg tízszeres világbajnok kick-boxos, de már visszavonult az élsporttól, főszervezőként segítette a világkupa megrendezését. Elmondta: rekordot jelent, hogy 42 ország 1700 sportolója jött Budapestre a versenyre, amelyen a magyar csapat elsőként zárt. A sportág európai szövetségének élére magyar elnök került Király István személyében, és neki is az a célja, hogy olimpiára kerüljön a kick-box.

 
Habash Antoine és Zsiga Melinda a Klubrádióban
(fotó: Facebook)
 


A műsorban megszólalt Zsiga Melinda, aki 52 kilogrammban, K1 kategóriában bronz-, és Habash Antoine, 63,5 kilóban, szintén K1-ben aranyérmes lett. Zsiga Melinda mesélt arról is, hogy mindig fiúkkal edz, ami egyfelől jó, mert ha egy nagyobb, erősebb ellenfél rúgásait kibírja, akkor egy hozzá hasonló súlyútól fel se veszi az ilyesmit, másfelől rossz, mert a fiúk „féltik és vigyáznak rá”, ezért visszafogják magukat. Világkupa-szereplését boldogan értékelte, mert eddig háromszor indult és nemhogy érmet nem nyert, de meccset sem.

Habash Antoine azt magyarázta el, hogy mik a fő különbségek kick-boxban profik és amatőrök között: a védőfelszerelések és a menetidő. Utóbbi az amatőröknél háromszor két perc, a profiknál háromszor vagy ötször három. Az amatőröknél van fej- és sípcsontvédő, a profiknál nincs, így több a sérülés is. A világkupa-győztes a közönségnek örült nagyon, mint mondta, 50-80 ember jött csak azért, hogy neki szurkoljon, így, ha meccs közben kinéz rájuk és látja, hogy buzdítják, az még egy lökést ad neki.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Hosszabbítás
2019. május 20., hétfő
Műsorvezető: Farkasvölgyi Gábor

 

 


A friss vb-bronzérmessel korábban is foglalkozott a Hosszabbítás. A 33 éves Zsiga Melinda mögött ugyanis nem mindennapi életút van: állami gondozott volt, több nevelőcsaládnál nőtt fel, kézilabdázott, fitneszmodellkedett is, főiskolát végzett, majd útja a bokszhoz és később a kick-boxhoz vezetett. Azt az adást itt hallgathatják meg.