„Klubrádió
Hosszabbítás

Fejvédőre cserélte a csillogó ruhát, már a világelitben van

19/05/2019 07:09

| Szerző: Klubrádió

Jégtáncos szeretett volna lenni Horváth Tifani, a magyar női jégkorong-válogatott tagja, aki eleinte kényszerűségből mondott le a csillogó ruhákról, de már nagyon jó döntésnek tartja, és a világ legjobbjai ellen játszhat.

2019. május 13. Hosszabbítás (2019. május 13., hétfő 21:00)
52:33
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor
A Hosszabbításban Rév Gábor beszélgetett Horváth Tifanival, aki arról beszélt: már óvodás korában korcsolyázott. A legügyesebbeket elvitték edzeni, akkor még a kisfiúk és kislányok együtt játszottak.

Ő jégtáncos akart lenni, mert szerette a csillogó ruhákat, és ahogy pörögnek a lányok, de hatéves korában azt mondták, ahhoz már túl idős, ezért eleinte sértődöttségből kezdett hokizni. Azonban annyira elégedett a döntésével, hogy ma már nem is tudja, hol lenne a jégkorong nélkül.

Tagja volt a női válogatottnak, amely áprilisban – története során először – kiharcolta a feljutást az A-csoportba, a legjobbak közé. (Magyarországon egyébként 25 éve a jégkorong csak a férfiak sportja volt, és alig több mint 20 éve játszották az első női válogatott meccset.)

Horváth Tifani azt is elmondta: van edzői papírja, edzősködik is gyerekeknél, olyan osztályoknál, ahol korcsolyázás van egy-egy testnevelésóra helyett. Viszont sportriporter szeretne lenni, az M4 Sportnál gyakornokként dolgozott, most egyetemre jár, média és kommunikáció szakra, ami segíthet elérni céljait. Szakkommentátorként is bemutatkozott már az Eurosportnál.

(Címlapi kép: MTI, fotó: Koszticsák Szilárd)

(Részlet az M4 felvételéből, 2019. április 13.)

Az interjút a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatja meg (kép: kmh.sport.hu)!

Hosszabbítás
2019. május 13., hétfő 21.00
Műsorvezető: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor