„Klubrádió
Hosszabbítás

Ma már az a szokatlan, ha elromlik egy autó

2/04/2019 11:21

| Szerző: Klubrádió

A megbízhatóság olyan sokat javult a Forma-1-ben az elmúlt évtizedekben, hogy már az a ritkaság, ami a hétvégén, Bahreinben történt Charles Leclerc-rel, aki elveszítette a futamgyőzelmet a Ferrari meghibásodása miatt.

2019. április 01. Hosszabbítás (2019. április 1., hétfő 21:00)
52:47
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor
A Klubrádió Hosszabbítás című műsorában Wéber Gábor, az M4 sport szakkommentátora elmondta: a '80-as, '90-es években rengeteg Forma-1-es futamgyőzelem, dobogós hely vagy pontszerzés úszott el a műszaki hibák miatt, azonban ma már az a feltűnő, ha látunk egy ilyen esetet.

Akkor külön motort tettek be az időmérőre és a versenyre, ma már viszont három motornak kell kibírnia a 21 futamból álló szezont – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a mai erőforrások „annyit mennek majdnem, mint egy hajómotor”.

Wéber Gábort kérdezték a bahreini nagydíj után a többi között arról is, hogy ki lehet a 2019 világbajnoka; a szakkommentátor szerint a jelenleg vezető Mercedes-pilóták (Lewis Hamilton, Valtteri Bottas) és a tesztek alapján legerősebbnek tűnő Ferrari kettőse (Sebastian Vettel, Charles Leclerc) mellett Max Verstappent sem lehet leírni, ugyanis a Red Bull nagyon erős az év közbeni fejlesztésekben, és a várakozásokhoz képest jól megy a Honda-motor is.

A Hosszabbításban beszéltek a túraautó-világbajnokság szezon előtti tesztjeiről is Lantos Andrással, az Eurosport kommentátorával. Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Hosszabbítás
2019. április 2., hétfő 21:00
Műsorvezető: Rév Dániel

 

 


Címlapkép: Flickr.com