„Klubrádió
Reggeli gyors

„Ez mostantól pokoli nehéz lesz”

10/09/2019 14:19

| Szerző: Klubrádió

Jó meccs volt a magyar-szlovák, amelyen 2-1-re kikaptunk, bár nyerhető lett volna. Innentől a továbbjutás minimum pokoli nehéz lesz, és a válogatottnak szurkolni nem függ a rezsimtől. Kollégánk, Galavits Patrik beszámolója.

2019. szeptember 10. Reggeli gyors / részlet, Galavits Patrik riportja (19.09.10.)
08:41
00:00

Galavits Patrik a helyszínen, az Üllői úton nézte végig az Európa-bajnoki selejtezőt, amelyről kérdeztük. Elmondta: a magyar-szlovák jó meccs volt, és bár kikaptunk 2-1-re, így az ilyen szólamokkal csak magunkat vigasztalhatjuk, de nyerhető lett volna. Az első 20-25 percben egyértelmű fölényben játszott a magyar válogatott, meg is voltak a helyzetei, akkor meg lehetett volna fogni a fogni a szlovákokat. Ehelyett kaptunk egy gólt a félidő végén, egyébként lesről, de ez nem von le a szlovák csapat eredményeiből, ennyivel jobbak, tudtak válaszolni a magyar egyenlítésre is. Így ez a futballszótárban a „vállalható vereség” címszó mellett szerepel, a drukkerek is elismerték a csapat teljesítményét.

A himnuszok kifütyülése oda-vissza ment, voltak vállalhatatlan rigmusok is. Tudósítónk azt emelte ki, hogy voltak dunaszerdahelyi szurkolók, akik bejutottak a szlovák szektorba – hiszen csak oda tudtak jegyet venni. Ebből balhé is lehetett volna, de végül rendőrsorfal választotta szét őket. Pedig arra lehetett számítani, hogy jönnek Dunaszerdahelyről, és nem a szlovákoknak szurkolnak majd.

Labdarúgó Eb selejtező - Magyarország-Szlovákia
 
A vesztes magyar csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 


A következő meccs Horvátországban lesz, ők hétfőn ikszeltek az azeriekkel, ami nekünk egyébként szintén nem jó, mert a magyarok elleni meccset már nem szórakozhatják el. Nem ez az igazi arcuk, hanem az, hogy pénteken Nagyszombatban 4-0-ra verték azt a szlovák csapatot, amelytől kikaptunk. Kilenc pontot kéne hozni, hármat Splitben, hármat Cardiffban, az egy meccsel kevesebbet játszva 6 pontos walesi válogatott ellen (Gareth Bale-ék egyébként 2016-ban Eb-elődöntőig jutottak), és az utolsó fordulóban Azerbajdzsánt fogadjuk.

Arra a kérdésre, hogy a szurkolói élményt mennyire befolyásolja a foci politikai rezsimhez kötődése, Galavits Patrik azt mondta: ez a klubcsapatoknál sokkal jobban kijön, a válogatottnál kevésbé nyer teret. A válogatottat nem lehet tao-pénzzel tolni, magyar válogatott és magyar futball pedig Orbán Viktor után is lesz.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

Reggeli gyors
2019.09.10. 08:45
Műsorvezető: Dési János