„Klubrádió
Reggeli gyors

Lemondott a szövetségi kapitány, mert unta a munkáját

7/09/2019 12:51

| Szerző: Klubrádió

Ritkán hallható okból távozott a Costa Rica-i labdarúgó-válogatott szakvezetője, Gustavo Matosas: nem gondolta volna, hogy ennyire unalmas lesz a munka. A magyar csapat Szlovákia elleni főpróbája nem sikerült jól (igaz, a szlovákoké sem). M. Dénes Tamás zenés sportösszefoglalója.

2019. szeptember 07. Reggeli gyors / részlet, M. Dénes Tamás sporthírei (19.09.07.)
05:34
00:00

Galla Miklós Unalmas dal című felvételét hallják, tekintettel arra, hogy soha nem hallott indokkal lépett vissza nemrég még világbajnoki negyeddöntőt játszó Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya, az unalommal. Igen, neki unalmas a válogatott edzői posztját betölteni, magyarul azt a munkát végezni, amire a világ másik fele igencsak vágyna, és amit 10-ből 9 Costa Rica-i szívesen csinálna. Gustavo Matosas két nappal Costa Rica következő, Uruguay elleni barátságos mérkőzés előtt mondott le posztjáról, a következő szavakkal:

„A válogatott mellett szakmailag terméketlennek éreztem a munkámat, az állandó videós meccselemezésekkel pedig kicsinálom magam” – nyilatkozta szerdán, majd hozzátette, hogy több tényező is közrejátszott a döntésében, de a fő ok az volt, hogy leginkább nyaralásnak érezte a munkát, és az sem segített neki, hogy nem volt napi kapcsolatban a játékosaival. „Nem tudtam, hogy ennyire unalmas szövetségi kapitánynak lenni”  – mondta. Az 52 éves szakember leginkább azt sérelmezte, hogy csak kéthavonta láthatta a játékosait, lévén számos Costa Rica-i Európában vagy távol a hazájától futballozik. Costa Rica-i és mexikói sajtóhírek szerint az argentin edző a mexikói első osztályban kaphat majd állást.

Az 52 éves Matosas nyolc mérkőzésen irányította a válogatottat, ezeken háromszor nyert, illetve egy döntetlenje és négy veresége volt, igaz, a negyeddöntőig jutott a nyári Arany-kupán. Akkor még úgy látszik nem volt ennyire unalmas a munka.

Beszéltem önöknek Bakery Daffeh-ról, a Hamburg gambiai játékosáról, akit hamis útlevél használatával gyanúsítottak. Mára kiderült, az útiokmánya érvényes, visszavonták a gyanúsítást ellene, azok a csapatok pedig, a többi közt a Bochum, amely megóvta miatta a Hamburg elleni meccset, visszavonták az óvást. Így ér véget egy, a bulvárlapok által nagy skandalumként kezelt történet szépen, békében.

A magyar labdarúgó-válogatott Montenegróban tartotta főpróbáját a jövő heti, Szlovákia elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt, és tartalékosan 2–1-es vereséget szenvedett. A mieink gólját Holender szerezte a találkozó második percében. Orbán Viktor a Nemzeti Sport beszámolója alapján a helyszínen szurkolt a csapatnak. A magyarok csoportjában Szlovákia selejtezőn simán, 4-0-ra kapott ki Horvátországtól, a walesiek pedig nehezen, 2-1-re verték Azerbajdzsánt, ezzel az E-csoportban négy meccs után a horvátok vezetnek 9 ponttal, de csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a mieinket, Szlovákia és Wales 6-6, Azerbajdzsán 0 pontos.

A házigazda Kína nem jutott a legjobb 16 közé a saját rendezésű kosárlabda-világbajnokságon. A hazájukban nagy népszerűségnek örvendő kínai kosarasok Venezuelától kaptak ki 72-59-re. Venezuela viszont Lengyelország mögött továbbjutott, csakúgy, mint meglepetésre Csehország is. Törökország es Németország már búcsúzott. Minden más, mint amerikai győzelem elképzelhetetlennek tűnik ezen a világbajnokságon, legyenek mégoly erősek a szerbek és az ausztrálok.

Az összeállítást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors / Reggeli sport
2019. szeptember 6., péntek 09.00
Műsorvezető: M. Dénes Tamás