„Klubrádió
Reggeli gyors

Mindenki úgy tesz, mintha meglepődött volna a korrupción

22/06/2019 14:43

| Szerző: Klubrádió

Letartóztatták a volt UEFA-elnököt (és korábbi aranylabdást), a francia Michel Platinit, akinek az ügyeiről azért eddig is széles körben lehetett olvasni. Nem valószínű, de elképzelhető, hogy Katar bukja a labdarúgó világbajnokságot a korrupció miatt. Magyar női vívósiker az Eb-n. M. Dénes Tamás zenés sportműsora.

2019. június 21. Reggeli gyors / részlet, M. Dénes Tamás sportműsora (19.06.21.)
04:58
00:00


A Follow the Flow Nem tudja senki című számát hallják, tekintettel arra, hogy most, amikor Michel Platinit letartóztatták – igaz, azóta már szabadon is engedték –, mindenki úgy tesz, mintha meglepődött volna azon, hogy a világ egykori legjobb futballistája korrupciós botrányba keveredett, ami után akar börtönbe is kerülhet. Pedig a valóság az, hogy ezt bizony lehetett tudni már évekkel ezelőtt. Mint ahogy azt is, hogy Katar gyümölcsöző kapcsolatot épített ki Platinivel es fiával, Laurent-nel, aki egy katari sportbefektetői cégnek kezdett el dolgozni 2012-ben. Hogyhogy nem, Platini először az Egyesült Államokra akart szavazni a 2022-es vb esetében, aztán mégis inkább Katarra voksolt. „Véletlenül” a szavazást megelőző este együtt vacsorázott Nicolas Sarkozy volt francia elnökkel és Tamim Al-Thani sejkkel, a jelenlegi katari emírrel. Szóval a rendőrség most ezt az esetet vizsgálja, pedig higgyek el, csukott szemmel kellett ahhoz járkálni, hogy a 2010 es 1015 között a nemzetközi és az európai futballbizottság működésében valaki ne lássa a korrupciót. Namármost van egy nagyon érdekes fejlemény, amelyet a nagy újságok közül még csak kevesen írtak meg, de nem kizárt: ez pedig az, hogy Katartól elvehetik a 2022 es világbajnokságot. Példátlan lenne a világbajnokságok történetében, de miután dagad a Platini körüli botrány, és folyamatosak a vádak Katarral szemben, hogy a világbajnokságot csak a futballkorrupció pápájának tartott Sepp Blatter es Michel Platini támogatása miatt kapta meg az ázsiai ország, a hangulat Katar ellen fordult. Főleg, miután már a bulvárújságok is bemutatták, hogy a stadionok építésénél a legalapvetőbb emberi jogokat sem veszik figyelembe, nem törődnek a munkások életével, mostoha körülmények között tartják őket. Így a színfalak mögött állítólag Anglia már készül, hogy átvegye a rendezést a katariaktól. Nem mondhatni, hogy ott minden rendben van, de készen áll az infrastruktúra és futballkultúrájuk, az van. Ezt mindenki tudja, még Michel Platini és a katari sejk is.

 
Michel Platini,az UEFA volt elnöke
Fotó: Basilis Filis
 


Apropó Katar, a válogatott jelenleg a dél-amerikai Copa Américán szerepel, nem is rosszul, két meccset játszott, egyszer döntetleneztek, egyszer pedig elbuktak a jóval esélyesebb Kolumbia ellen. Ugyancsak Ázsiából kapott meghívót Japán csapata, amely 2-2 játszott Uruguay ellen. Ilyen sem volt még: Copa América Japánnal es Katarral. Eközben Magyarországon megszűnt a nyírbátori futballcsapat, miután egy 2011-12-es szezonban megvalósított pályaépítés anyagilag padlóra küldte őket, pontosabban az, hogy azóta sem sikerült elszámolni az akkori, összesen 200 milliós tao-programjukból erre fordított tao-támogatással. A Nyírbátor most a megye 3-ban folytatja, három osztállyal lejjebb, gyakorlatilag a nulláról.

A női világbajnokságon Kamerun ritkán látható szép cselek után a 94. percben szerezte a győztes gólt Új-Zéland ellen Ajara Nchout révén, és így bejutott a legjobb 16 közé, csakúgy mint a Svédországot 2-0-ra legyőző címvédő Egyesült Államok és a Kanadát megverő Európa-bajnok Hollandia.

A magyar női kardválogatott bámulatos teljesítménnyel Ukrajnát 45-44-re és Franciaországot 45-40-re legyőzve bejutott a döntőbe a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon, a döntőben azonban az orosz csapat ellen nem volt esélye. Márton Anna, Pusztai Liza és Katona Renáta ezzel a sikerrel óriási lépést tett az olimpiai kvóta felé. Ez volt a magyar női kardcsapat első érme, mióta a női kard szerepel az olimpia programjában.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors / reggeli sport
2019. június 21. péntek 9.00
Műsorvezető: M. Dénes Tamás