„Klubrádió
Hosszabbítás

Jön a thriller: győzhet-e, akit annyiszor eltemettek?

1/06/2019 17:08

| Szerző: Klubrádió

Este 9-kor kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntője. Szakértő vendéggel elemeztük, hogy a sokszor leírt Tottenham megnyerheti-e a klubtörténet legnagyobb meccsét, vagy az erősebb, esélyesebb, agresszívabb Liverpool a tavalyi ezüst után idén elviszi az aranyat.

2019. május 27. Hosszabbítás (2019. május 27., hétfő 21:00)
53:01
00:00
Műsorvezetők: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor

Marosi Gergely, az nso.hu újságírója volt a Hosszabbítás vendége. A műsorban elmondták: bár a bajnokságban kétszer is 2-0-ra nyert a Liverpool a Tottenham ellen és végül több mint húsz ponttal előzte meg a bajnokságban, itt minden egy meccsen dől el, erre nem feltétlenül lehet alapozni.

A Tottenham ellen szól, hogy a nagy meccseken, döntőkben rutintalan, lényegében ez lesz a klubtörténet legfontosabb mérkőzése, az első BL-finálé - mondta Marosi Gergely. Mellettük viszont azt lehet felhozni, hogy rengetegszer eltemették már őket, mégis eljutottak az utolsó állomásig. "Mint Bobby a Dallasban", aki meghalt, majd visszatért - hangzik el a műsorban. A londoniak a csoportkörben már kiestek volna, ha nem verik meg az Internazionalét, sőt, akkor is, ha az utolsó meccsen az Inter nyer, de annak a végén a PSV egyik védője szerelt egy szürreálisat. Aztán a Manchester Cityt talán "ők se értik, hogy ejtették ki", az Ajax ellen a második félidő előtt pedig ha valaki azt mondja, hogy döntőt játszanak, Marosi Gergely csak annyit tanácsolt volna az illetőnek: ne igyon annyit. De mégis, egy félidő alatt lőttek három gólt és továbbjutottak, méghozzá "csontvázig lecsupaszított" kerettel, amelyben a kispadon már nem is volt támadó.

A Liverpoolnak ez a 9. BEK/BL-döntője lesz, hozzászoktak az európai nagysághoz, és emiatt ha úgy alakul, 0-2-nél se lógatják az orrukat. Ott lehet előttük a példa az elődöntőből, amikor lehetetlen helyzetből, 0-3 után ejtették ki a Barcelonát, vagy a 2005-ös döntő, amelyen 45 perc után szintén három góllal vezetett a Milan, mégis megmentették 3-3-ra és tizenegyesekkel győztek. Ráadásul az ő keretük jóval erősebb, Szalah, Van Dijk világklasszis, mögöttük nem sokkal marad el Mané és Firmino, Alexander-Arnold és Robertson pedig talán a világ két legjobb szélső védője támadásban, tehát kapásból öt embert kellene megfognia a Spursnek. A szakíró úgy véli, Jürgen Klopp rendkívül agresszív és hihetetlen futómennyiséget igénylő letámadásos taktikája miatt a meccs első szakasza kritikus lehet.

A két edző azonban hasonló szinten tud meccselni, fanatizálni. Mindketten szinte tökéletes szimbiózisban vannak a csapatukkal, talán Klopp a jobb edző valamivel, de Pochettino időnként olyanokat tud húzni a "nem létező keretével", mint az Ajax elleni visszavágó második félidejében, amivel teljesen összezavarja az ellenfelet.

Marosi Gergely szerint a Liverpoolnak több a vesztenivalója, hiszen egy ponttal lemaradt a bajnoki címről. Ha elvesztik a BL-döntőt, az lesz pokoli nekik, mert úgy két év alatt két BL és egy bajnokság ugrana, ha behúzzák, a Premier League-et el lehet intézni annyival, hogy kikaptak az "ufóktól" (a Man. Citytől), de megvan a BL. A klubfoci nagy igazságtalansága, hogy ha nem nyersz, lúzer vagy - jegyezte meg a szakértő.

A két csapat jövőjére is nagy hatással lehet ez a meccs, hiszen ha a Liverpool bukik, kérdés, hogy talpra tud-e állni még egyszer, a Tottenhamnél meg borzasztó nehéz lenne motiválni a csapat legjobbjait (Kane-t, aki a kispadon kezd, és Eriksent, Allit), hogy maradjanak egy olyan klubnál, amelyik évek óta nem vagy alig erősít. A döntő 9-kor kezdődik Madridban.

Az adást, amelyben a Ronald Garros tenisztornáról is esett szó, a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Hosszabbítás
2019. május 27., hétfő, 21h
Műsorvezető: Rév Dániel, Farkasvölgyi Gábor