„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György: Mi is bekapcsolódunk Iványiék ügyébe

20/10/2023 07:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Mindaz, amit a MET jogi képviselete eddig tett, feltétlenül hasznos – mondta Magyar György ügyvéd, aki tanácsadóként segíti Iványi Gábor szervezeteit. Megítélése szerint ha a magyar jogi palettát kimerítették, Strasbourgban megismételhetik a korábbi ítéletet.

2023. október 19. Megbeszéljük - részlet 23.10.19. Magyar György
11:59
00:00

A Megbeszéljük hétfői adásában arról beszélt Magyar György, hogy milyen jogi lehetőségeket lát az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség helyzetével kapcsolatban. A MET öt napot kapott az MVM Zrt.-től, hogy befizessék a tartozásukat, különben elzárják intézményeikben a villanyt és a gázt. Ezt követően a Belügyminisztérium azt nyilatkozta, Iványiéknak nem kell utcára tenniük hajléktalanokat, ha befizetik az adót. A MET által benyújtott alkotmányjogi panaszát pedig, amelyban azt kérte, hogy semmisítség meg a Fővárosi Törvényszék ítéletét és a Kúria végzését, az Alkotmánybíróság elutasította.

"Amit korábban a héten mondtam, azt változatlanul fenntartom" – mondta a műsor csütörtöki adásában Magyar. Hozzátette, mindaz, amit a MET jogi képviselete addig tett, feltétlenül hasznos. "Ezek nélkül ma nem tudnánk újabb jogi lépcsőket lépni."

"Azóta konzultáltam hozzáértőkkel is, és Iványi Gáborékkal is, és konzultatív alapon bekapcsolódunk mi magunk is" – jelentette be Magyar.

A történet két folyományával kaoppcsolatban megjegyezte: "Írt valami nagyon laikus, és rettenetesen cinikus választ egy államtitkár, amelyben azt kérdezte, hol a pénz? Borzasztó egyszerű a válasz: nálatok." A másik, jogi utat a hétfői adásban fejtette ki részletesen. Megítélése szerint ha a magyar jogi palettát kimerítették, Strasbourgban megismételhetik a korábbi ítéletet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/interjú Magyar Györggyel
2023.10.19., csütörtök 17:22
Riporter: Bolgár György