„Támogassa
A lényeg

Kikapcsolhatják az áramot az Iványi Gábor vezette egyházhoz köthető szociális intézményekben

13/10/2023 14:22

| Szerző: Klubrádió

Kikapcsolhatják az áramot az Iványi Gábor vezette egyházhoz köthető szociális intézményekben. A közműtartozások miatt jövő keddig kaptak időt az adósság kifizetésére, különben országosan lekapcsolják az összes intézményt, köztük idősotthonokat, hajléktalanszállót, kórházakat, óvodákat iskolákat.

Humanitárius katasztrófa lesz, beteg hajléktalanok kerülnek az utcára, emberek maradnak ennivaló nélkül, ha lekapcsolják a közműszolgáltatást az intézményeikben – nyilatkozta a Klubrádiónak Iványi Gábor. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője azt állítja, hogy fizetnének, ha tudnának, de jelenleg fizetést sem tudnak adni a munkatársaknak, és kizárólag támogatásokból működnek, így amíg nem kapják vissza egyházi státuszukat és az azzal járó normatívát, csak haladékról tudnak tárgyalni az MVM-el.

"Ez kezd átcsúszni a vallásüldözés kategóriájába" – fogalmazott a lelkész.

Amit most Iványiék hirtelen tenni tudnak, hogy megpróbálnak generátorokat beszerezni, de sajnos országosan ez sem lesz könnyen megoldható. A Dankó utcai központba két gázolajjal működő generátort szeretnének sürgősen beszerezni, ezen dolgoznak éppen. Sajnos ezeknek darabja 6 millió Ft, és a működtetésük sem olcsó, mert ezeknek folyamatosan menniük kell, napi 140 liter gázolajat fogyasztanak el, ami újabb 3 millió forintnyi költséget jelent havonta – írta a Józsefváros Újság.

2023. október 13. A lényeg (2023.10.13.) Iványi Gábor
01:35
00:00

Józsefváros polgármestere támogatás előkészítésére adott utasítást Iványi Gáboréknak. Ebből nagy teljesítményű aggregátort tudnak vásárolni, mivel a 8. kerületben is több intézményt működtetnek, köztük a Dankó utcai hajléktalanszállót, kórházat és óvodát, így a városrész is érintett – mondja Pikó András. 

 

2023. október 13. A lényeg (2023.10.13.) Pikó András
01:02
00:00

Pikó úgy fogalmazott a csütörtöki Reggeli személy című műsorunkban, hogy az Iványi Gáboréknak nyújtott támogatással "csak tüzet tudunk oltani".