„Köszönjük,
A lényeg

Iványi Gábor és Donáth Anna is az Európai Bizottsághoz fordul a Magyar Evangéliumi Testvérközösség ügyében

11/10/2023 15:30

| Szerző: Klubrádió

"Ritkán ilyen nyilvánvaló a kormányzati gonoszság: Iványi Gábor egyháza már nem tudja fizetni az alkalmazottait a NAV-elvonások miatt, így hamarosan akár teljesen tönkre is mehetnek" – írta Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője.

„Iványi Gábor ma reggel levélben fordult az Európai Bizottság alelnökéhez, Vera Jourovához, hogy ismertesse a helyzetet. Őt támogatva én is a Bizottsághoz fordultam, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a Testvérközösség érdekében” – közölte Donáth Anna Facebook-posztjában.

A Momentum politikusa közölte, „a magyar állam alkotmánybírósági és európai emberi jogi döntés ellenére sem hajtja végre a kötelezettségét, és nem ismeri el egyházként a minden feltételt teljesítő MET-et.”

Egyre tarthatatlanabbá válik Iványi Gábor egyháza és az Oltalom Karitatív Egyesület helyzete, mert a NAV 384 millió forintot vont el tőlük. Ahogy mi is beszámoltunk róla, péntek óta nincs tanítás a Magyar Evangéliumi Testvérközösség abaújkéri iskolájában, mert július óta nincsenek fizetések, így olyan sok tanár mondott fel, hogy lehetetlen megtartani az órákat. Az iskola fenntartójától szinte minden támogatást elvont az adóhivatal.