„Klubrádió
Esti gyors

Komáromi Zoltán: Egy hétre egy ampulla

22/03/2021 23:43

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Azt, hogy az oltás nem halad a kellő ütemben mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy hétre egyetlen ampulla oltóanyagot kapott néhány háziorvos. Komáromi Zoltán a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa szerint a kormány ezzel is a háziorvosokat hozza nehéz helyzetbe, hiszen a praxisukba tartozó betegeknek nincs más választásuk, mint folyamatosan érdeklődni.

2021. március 22. Esti gyors - részlet 21.03.22. Komáromi Zoltán
08:23
00:00

„Pörög az oltás, erre a hétre 10 ember beoltására elegendő oltóanyagot kaptunk” – mondta el szarkasztikus véleményét Komáromi Zoltán, háziorvos, akinek praxisába 2 ezer emeber tartozik. A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa azt is hozzátette, hogy közülük 370 ember kapott oltást, ebből 28-an a második oltást is megkapták.

Külön megemlítette azt is, hogy a kormány részéről gonosz dolog ilyen helyzetben arra bíztatni az oltásra várakozókat, hogy forduljanak a háziorvosukhoz, hiszen ők nem tudják megmondani, mikor kapnak szállítmányt. Arra csak a kormány tudna válaszolni.

A dolog ennél is súlyosabb, mert a kormányhivatal a háziorvosokat használja fel adminisztratív feladatok ellátására, ami indokolatlan terhet ró rájuk. „Ez a humánerőforrás olyan pazarlása az alapellátásban, ami egyáltalán nem csökkenti a háziorvosi rendszer terhelését” – tette hozzá.

Választás 2018 - Bemutatták az MSZP-Párbeszéd árnyékkorm?
Fotó: Balogh Zoltán/MTI
 
 

Megjegyezte, komoly fenntartásai vannak azokkal az oltóanyagokkal szemnben, amelyeket dokumentáció nélkül, sebtében engedélyeztek és külön gonosz dolognak tartja azt is, hogy a kormány oltásellenesnek nevezi azokat, akik kritikát mernek megfogalmazni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
21.03.22. 18:33
Riporter: Dési János